Mainos

Someraivo repesi: Piraattipuolueen Petrus Pennanen julkaisi kyseenalaisen eläinvideon – samannäköinen kissa katosi pari päivää aiemmin Helsingissä

0:45
Onko Bruno-kissa maailman vaativin lemmikki? Videon kissa ei liity jutun tapaukseen

Helsingin kaupunginvaltuutettu, piraattipuolueen Petrus Pennanen julkaisi tänään Instagramissa kyseenalaisen videon kissasta. Piraattipuolueen puheenjohtaja Pennanen on nyttemmin poistanut videon.

Helsingissä on käynnissä erikoinen kissajahti. Facebookin Kallio-ryhmään ilmestyi maanantain vastaisena yönä päivitys, jossa mustavalkoinen Boris-kissa ilmoitettiin kadonneeksi.

Tapauksesta tekee erikoisen se, että maanantaina ennen puoltapäivää piraattipuolueen puheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen julkaisi Instagram-tilillään videon, jolla esiintyy samannäköinen kissa.

Video nostatti heti sosiaalisessa mediassa kipakoiden kommenttien aallon. Niissä kadonnut lemmikki yhdistettiin videolla esiintyvään kissaan. Äänekkäästi naukunut eläin ei kommentoijien mukaan näyttänyt pitävän tilanteesta.

Pennanen kiistää kissan kärsineen

MTV Uutisten tavoittama Pennanen on eri mieltä kommentoijien kanssa.

– Ei kukaan siinä tilanteessa olleista ihmisistä kokenut, että se kissa jotenkin kärsisi. Minusta se vaikutti ihan iloiselta.

Pennanen kohtasi kissan ja sitä kantaneen miehen etelähelsinkiläisessä vaateliikkeessä. Varkaaksi epäilty pitkä, vaaleatukkainen, nahkatakkiin ja kilttiin pukeutunut mies esittäytyi kissan omistajaksi, kutsuen sitä nimellä Artek.

– Siellä oli mies kissan kanssa. En tiedä kissasta enkä sen omistajasta mitään, Pennanen sanoo.

Miksi koit tarpeelliseksi kuvata videon vieraasta ihmisestä vieraan kissan kanssa?

– En minä tiedä oliko siinä mitään erityistä tarvetta… En ole mikään kissaekspertti, ihan rennosti se kissa näytti ottavan sen tilanteen. Mutta ilmeisesti videosta tuli eri vaikutelma.

Pennanen ei myöskään osannut epäillä kissaa varastetuksi. Hän päätyi lopulta poistamaan videon Instagramista.

boris-kissa pennasen instassa

Kissa katosi perjantain ja lauantain välisenä yönä

Kissan omistaja Marina Riihelä kertoo MTV Uutisille saapuneensa iltavuorosta kotiin perjantain ja lauantain välisenä yönä puolenyön jälkeen. Hän oli päästänyt Boris-kissan ulkoilemaan Helsingin Kalliossa sijaitsevien Vaasankadun ja Fleminginkadun kulmassa olevalle pienelle sisäpihalle.

Boris oli hetkeksi hävinnyt omistajansa näköpiiristä, ja kadonnut Riihelän mukaan ”silmänräpäyksessä.”

Riihelä on varma, että Pennasen videolla esiintynyt kissa on hänen.

– Kai minä oman kissani tunnistan. Se on jo vanha ja sen selkä on kipeä, ei sitä saa tuolla lailla kohdella.

Poliisi ei ottanut hätää vakavasti

Riihelä jäljitti varkaaksi epäiltyä miestä sosiaalisen median avulla, ja sai tähän lopulta yhteyden. Se ei tosin tuottanut tulosta.

– Puhuin hänen kanssaan jopa puhelimessa, ja pyysin häntä palauttamaan kissan. Hän vaikutti hyvin sekavalta, Riihelä kertoo.

– Hän väitti myös, että kissa olisi kuollut.

Facebook-ryhmissä tehty joukkoetsintä tuotti miehestä useita havaintoja viikonlopun aikana.

Lauantaina mies oli nähty kissan kanssa lähistöllä olevassa baarissa vain muutaman sadan metrin päässä kissan katoamispaikasta.

– Soitin sinne poliisit, mutta mies oli ehtinyt livahtaa paikalta ennen heidän saapumistaan, Riihelä harmittelee.

Riihelä kritisoi poliisin toimintaa ja kokee, ettei hänen hätäänsä ole otettu vakavasti.

”Aika erikoinen tyyppi”

Etelähelsinkiläisen vaatekaupan edustaja vahvistaa tapahtuneen. Nimettömänä pysyttelevä myyjä kertoo Riihelänkin käyneen kaupassa kysymässä kissan perään.

– Eilen tuli sellainen aika erikoinen tyyppi esittelemään kissaa, jota hän väitti omakseen. Petrus Pennanen päätti sitten ottaa videota siitä, kun hän tykkää kaikesta pörröisestä, myyjä kertoo.

Myyjä korostaa, ettei kauppa ole muutoin osallisena ”kissakaappauksessa”.

Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus

Helsingin poliisin viestintäasiantuntija Anniina Tourunen vahvistaa, että tapauksesta on vastaanotettu rikosilmoitus. Helsingin poliisin Instagram-tili merkittiin myös Pennasen videoon.

– Tutkintaa ei ole vielä aloitettu. Olemme saaneet haltuumme kyseisen videon ja siihen liittyvät kommentit. Arvioimme sen jälkeen tarpeen jatkotoimenpiteisiin.

Boriksen omistaja Riihelä on huolissaan 21-vuotiaasta lemmikistään.

– Tuollainen paikasta toiseen kuskaaminen on sille hengenvaarallista.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Artikkelia muokattu 17. kesäkuuta 2019 kello 20.33: tekstissä kerrottiin aiemmin, että Pennanen piti kissaa sylissään. Näin ei ollut, vaan Pennanen vain kuvasi videon.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja