Vantaalaismies kutsui kaverinsa kahville – heitti miehen yllättäen alas neljännen kerroksen parvekkeelta

Vantaalaismies heitti tuttavansa alas neljännessä kerroksessa sijaitsevan asuntonsa parvekkeelta. Tilanne tuli yllättäen, eikä sitä edeltänyt riita. Mies määrättiin mielentilatutkimukseen.

Vakavaan loukkaantumiseen johtanut välikohtaus sattui viime toukokuussa. Heittäjää syytetään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tapon yrityksestä.

Syytteen mukaan mies oli ottanut tuttavaansa yllättäen takaa päin jaloista kiinni ja nostanut tämän yli 10 metrin korkeudessa olevan parvekkeen kaiteen yli.

Tuttava putosi maahan saakka ja sai tilanteessa vakavia vammoja, kuten repeymiä ohut- ja paksusuoleen, luunmurtumia sekä lievempiä ruhje-, mustelma- ja naarmuvammoja.

Pyysi kahville

Uhri kertoi oikeudessa menneensä miehen asunnolle, sillä tämä oli pyytänyt häntä kahville.

Jossain vaiheessa mies oli aikonut hypätä parvekkeelta itse, mutta sitten ottanut uhrista kiinni ja heittänyt tämän kaiteen ylitse.

Uhri kertoi muistavansa, kuinka ryömi pudotuksen jälkeen pusikosta asfaltille.

Uhrin lisäksi oikeudessa kuultiin todistajana muun muassa naapuria, joka oli kertomansa mukaan todistanut tilannetta. Hän oli soittanut asiasta hätäkeskukseen.

Passitettiin mielentilatutkimukseen

Heittämisestä syytetty mies on kiistänyt syytteen tapon yrityksestä, mutta myöntänyt aiheuttaneensa tuttavansa putoamisen. Hänen mukaansa hänen tarkoituksenaan ei ollut yrittää tappaa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi viime kuussa antamassaan ratkaisussa, että mies on syyllistynyt tuttavansa pudottamiseen.

Oikeus kuitenkin määräsi miehen mielentilatutkimukseen, eikä ottanut vielä kantaa rikosnimikkeisiin tai mahdolliseen rangaistukseen. Mielentilatutkimusta pyysivät sekä syyttäjä että vastaaja itse.

Tällä hetkellä mies on tutkintavankeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat