Mainos

Vankilan valinneen Riston ratkaisu jakaa mielipiteitä: "Mieluummin palkkaan totaalikieltäytyjän kuin puoli vuotta kärvistelleen tusinapertin"

Totaalikieltäytyjä Risto Miinalainen aloitti eilen matkansa Sörnäisten vankilan kautta Suomenlinnan avovankilaan.

MTV Uutisten eilen julkaiseman Miinalaisen haastattelu ja juttu totaalikieltäytymisestä on herättänyt paljon keskustelua sekä MTV:n verkkosivuilla että Facebookissa.

Lukijoita huolestuttaa muun muassa se, miltä totaalikieltäytyminen näyttää ansioluettelossa töitä haettaessa. Samalla nousee esiin keskustelu tasa-arvosta. Pitäisikö naisille asettaa myös yleinen asevelvollisuus? Vai olisiko niin, että miehet saisivat valita intin, sivarin tai ei kumpaakaan?

Etu vai haitta työnhaussa?

Eräs lukijamme summaa vaikeudet työnhaussa.

– Risto ei varmaankaan nuorena miehenä ajattele, että hän jo tässä vaiheessa tuolla käytöksellä sulkee itseltään pääsyn moneen työpaikkaan. Esimerkiksi moni yksityisyrittäjä ei katso hyvällä tuollaista touhua. Eivät ylioppilastodistukset paljon auttele työpaikkahaastattelussa, jos vastapuolella on henkilö joka on sitä mieltä, että miehen pitää käydä armeija. Tosin ylioppilastodistus ei ole yhtään mitään vielä. Siitä ne koulut vasta alkavat.

Toisinkin päin voi mennä.

Mahtava meriitti CV:ssä. Olen opetellut tappamaan ihmisiä. Haluaisin tulla kauppaanne töihin.

Mieluummin minä totaalikieltäytyjän palkkaan kuin 6 kuukautta intissä kärvistelleen tusinapertin. Edellyttäen, että muut speksit on kunnossa.

"Intti on tasa-arvon irvikuva"

Maikkarin Facebookin keskustelussa mietittiin myös Ruotsin mallista tasa-arvo.

Ruotsi meni nyt siihen, että naisetkin armeijaan. Suomihan aina matkii Ruotsia. Veikkaan, että jos meille tulisi armeija pakolliseksi myös naisille, yllättäen syntyvyys lisääntyisi. Saisihan sillä ainakin lykkäystä.

Kova jätkä, nostan hattuani! Intissä olisi massan mukana päässyt paljon helpommalla. Hyvä, että meillä on näitä "ristoja", jotka oman elämänsä likoon laittaen osoittavat, miten järjetön ja tasa-arvon irvikuva vain miehille pakollinen intti on. Olisiko jo aika tehdä siitä vapaaehtoinen myös miehille naistenmallin tapaan?

19-vuotias Miinalainen suorittaa viiden ja puolen kuukauden rangaistuksensa mieluummin vankilassa kuin valvotussa kotiarestissa.

Naislukijoiden keskuudessa moni otti kantaa siihen, että armeija pitää yllä puolustustahtoa ja on tarpeellinen. Asepalvelusta ei myöskään pidetä niin kummallisena tai vaikeana asiana.

Ei intti mikään niin erikoinen juttu ole. Itsekin 12kk palvelin, mutta ei se intin käyminen ketään paremmaksi tee.

Idealismi kyllä, maailman ymmärrys myöhemmin, realismi toivottavasti joskus.

Vankilan arjenkin arvellaan olevan jotain muuta, kuin siviilissä.

– Mukavaa varmaan olis olla noilla lähtökohdilla linnassa ''rehellisten'' konnien joukossa. Siinä hierarkiassa arvostus on varmaan jossain raiskaajien ja lapsiin-sekaantujien välillä. Mutta eiköhän se 'pelkääjien' joukkoon pääse.

Armeijaan menee monia miljardeja vuodessa, jos se lopetettaisiin niin Suomen talous nousisi aika nopeasti pystyyn.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.