Vaniljainen marjapiirakka 18.1.2001

Toimittaja Kaarina Roininen

Pohja:


1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaura- tai ruislesettä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
1 dl vaniljajogurttia

Väliin:


2 dl pakastettuja mustikoita
1 dl pakastettuja punaherukoita tai vadelmia

Pinnalle:


1 muna
2 dl vaniljajogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 24-26 cm).
4. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta.
5. Sekoita muna, vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle.
6. Paista piirakkaa 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30 - 35 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat