Mainos

Vanhemmat luulivat poikansa lihoneen – taustalta paljastuikin harvinainen sairaus: "Se oli todella pelottavaa"

Vanhemmat uskoivat lomaherkkujen olleen syyllisiä heidän viisivuotiaan poikansa vyötärön kasvamiseen. Vanhempien pahin pelko kuitenkin toteutui, kun lihomisen syyksi paljastui vakava sairaus. 

Lasten sairastuessa hoidoksi riittää yleensä muutama päivä rakkautta ja huolenpitoa, ja pian he ovatkin jo takaisin jaloillaan. Painajainen kuitenkin alkaa, jos lapsi ei syystä tai toisesta paranekaan. Näin kävi Watsonien perheessä, jossa viisivuotiaan Mckenzien vatsan pyöristymisen uskottiin aluksi johtuvan makeisista.

Pian asiat alkoivat kuitenkin mennä pahempaan suuntaan. Yksitoista päivää myöhemmin sairaalaan kiidätetyn pojan todellinen tila selvisi; pojan keuhkot vuotivat ja saivat vatsaontelon täyttymään nesteellä. Hänelle diagnosoitiin turvotusta aiheuttava vakava munuaissairaus, nefroottinen oireyhtymä, jossa virtsaan erittyy suuria määriä veren proteiineja.

Pojan äiti Antonia Watson kuvailee poikansa vatsan näyttäneen pahimmillaan siltä kuin hän olisi ollut yhdeksännellä kuulla raskaana ja valmis poksahtamaan minä hetkenä hyvänsä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se oli todella pelottavaa, sillä hänen ihonsa oli todella tiukalla, äiti kertoo.

Poika tarvitsee ympärivuorokautista valvontaa

Kaikista pahinta vanhemmille oli kuitenkin katsella poikansa jatkuvaa kipua. Tammikuussa diagnoosin saaneella Mckenziellä on takanaan muun muassa kahdeksan viikon mittainen kemoterapiajakso, jolla haluttiin vaikuttaa heikentävästi pojan immuunijärjestelmään ja estää sitä hyökkäämästä munuaisia vastaan. Lisäksi poikaa lääkitään päivittäin steroideilla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka poika on päässyt jo kotiin, hän tarvitsee ympärivuorokautista valvontaa. Hän ei saa syödä lainkaan suolaa sisältäviä ruokia, ja vettäkin hän saa nauttia vain rajoitetusti. Jos rajoituksia ei noudateta, sairaus saattaa uusia. Valitettavasti näin on käynyt jo kuudesti, joista kolme on vienyt hänet sairaalahoitoon.

– Tiedämme, että se voi uusia. Jos hän ei käy vessassa pitkään aikaan, tiedämme, että niin on käynyt. Hän alkaa myös turvota elimistöön kertyvän veden vuoksi, äiti kertoo sairauden oireista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka sairauden hoitaminen on vaativaa, lääkärit kertovat olevansa tyytyväisiä pojan edistymiseen. Isä Andy Watson kertoi hiljattain Facebook-sivuillaan, että pojan virtsasta ei oltu löydetty proteiineja kolmeen perättäiseen päivään, mikä lupaa tulevaisuuden kannalta vain hyvää.

Lähde. Dailymail

***

3:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.