Vanhemmat, huomio! Nämä kuvat eivät kuulu sosiaaliseen mediaan

Lapset ovat joskus niin hulvattomia tai suloisia, että kuvia ja videoita tekisi mieli jakaa sosiaalisessa mediassa. Ihan kaikkea ei kuitenkaan kannata julkaista.

Ylpeät vanhemmat haluaisivat jakaa pienokaisen kaikki tempaukset muillekin, mutta internet on laaja ja joskus pelottavakin paikka eikä siellä kannata julkaista ihan kaikkia kuvia.

Lue, missä tilanteissa kannattaa pitää kuva oman perheen sisällä.

Jos kuvassa on muiden lapsia...

Kaikilla on omat mielipiteensä siitä, halutaanko omien lasten kuvia jakaa sosiaalisessa mediassa ylipäänsä ollenkaan. Ennen kuin lisäät kuvia lapsijoukosta – etenkään nimien kera–, syntymäpäiväjuhlissa tai luokkaretkellä, pidä huoli, että lasten vanhemmilta on lupa kuvien julkaisuun.

Jos kuvassa on lapsia aataminasuissaan...

Tähän on selkeät syynsä. Vaikka järkeilysi kuvan julkaisuun olisi se, että kylvyssä pulikoiva lapsesi on järjettömän suloinen, ei kuvaa kannata jakaa sosiaalisessa mediassa – ei, vaikka yksityisyysasetuksesi olisivat kohdillaan. Et halua, että kuva päätyy vääriin käsiin. 

Jos kuvassa on mitään, mitä lapsi ei itse haluaisi julkaistavaksi...

Tällä periaattella on helppo päättää, julkaistako kuvaa vai ei. Jos luulet, että lapsesi ei haluaisi – nyt tai vuosia myöhemmin – kuvaa julki, älä julkaise sitä. Jos kuva on nolo, epäedullinen tai muuten sellainen, että sen sopisi pysyvän yksityisenä, kunniota lastasi ja pidä kuva piilossa muilta. Jos lapsesi on tarpeeksi vanha, kysy hänen mielipidettään asiasta.

Lapsen suojelu alkaa kotona – katso video:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat