Vanhat romusi voivat olla tuhansien eurojen arvoisia – toimi näin!

Se mikä toisesta on romua, voi olla toiselle aarre – esimerkiksi mummolan vintiltä löytyvät vanhat nojatuolit voivat olla usean tuhannen euron arvoisia design-esineitä. Listasimme asiat, jotka kannattaa pitää mielessä vanhaa tavaraa myydessä.

Jokaisella on käyttämätöntä tavaraa, mutta saatat hyvin säilyttää kaapeissasi esineitä, joiden arvo on noussut huomattavasti ostohetkestä. Esimerkiksi muumimukit ja vanhat huonekalut ovat kirpputoreilla haluttua tavaraa, jota ei kannata jättää kaappiin pölyttymään.

Myy tuotteet mahdollisimman uusina. Jos voitat arpajaisissa tai saat lahjaksi jotain tarpeetonta, älä pura sitä pakkauksesta. Avaamattomissa pakkauksissa olevista tavaroista saat paljon enemmän rahaa.

Muista myös laajentaa asiakaskuntaasi – perähikiälläkään asuvan ei tarvitse enää tyytyä oman kylän kirpputoriin: netissä valtakunnalliset myynti- ja huutokauppasivustot odottavat vain muutaman klikkauksen päässä. Kun ostajia on enemmän, saat tuotteesta maksimaalisen tuoton.

Romusta aarteeksi – tee taustatyö kunnolla!

Selvitä, millä hinnalla myymäsi tuote on aikaisemmin mennyt kaupaksi. Huuto.netissä tämä onnistuu esimerkiksi selaamalla suljettuja huutokauppoja.

Vaikka maljakko tai muki olisi sinulle merkistään huolimatta arvoton, mahdolliselle ostajalle se ei sitä ole: mainitse myynti-ilmoituksessa tuotteen valmistaja sekä muut mahdolliset tekijätiedot. Kirjoita ilmoitukseen selkeä otsikko. Vaatteesta pitäisi selvitä esimerkiksi merkki, koko, väri, kunto, materiaali, ja kummalle sukupuolelle se on tarkoitettu.

Varsinkin netissä on tärkeää, että ostajat voivat luottaa myyjään. Kaikki lähtee jo myynti-ilmoituksesta, jossa ei saisi olla kirjoitusvirheitä. Selkeä myyntiprosessi on osa luotettavuutta: kerro myynti-ilmoituksessa tarkat maksu- ja toimitusehdot. Paljonko postituskulut ovat, kuka ne maksaa, miten ja milloin ostaja saa tuotteen? Postikuluja arvioitaessa kannattaa käyttää hyväkseen Postin verkkosivujen laskureita tai vaikka keittiövaakaa.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja