Vanessa Redgrave ja Franco Nero: Yhdessä vuosien jälkeen

On kulunut neljä vuosikymmentä siitä, kun Rakkauskirjeitä Julialle -elokuvan tähdet rakastuivat ja erosivat. Nyt kaksikko on löytänyt toisensa uudelleen.

He täydentävät toistensa puhetta - toisinaan englanniksi, toisinaan italiaksi. He riitelevät. He silmäilevät toisiaan rakastuneesti muistellessaan ensimmäisiä hetkiään yhdessä.

On helppo uskoa, että Vanessa Redgrave ja Franco Nero eivät ole olleet hetkeäkään toisistaan erossa sitten ensimmäisen tapaamisensa 44 vuotta sitten, jolloin Vanessa sai roolin Hollywood-musikaali Camelotissa.

Todellisuudessa kaksikko vietti kolme vuosikymmentä erillään kunnes löysi toisensa ja rakastui uudestaan.

− Kun löydät rakkauden uudelleen, se on jopa vahvempaa. Se ei ole enää fyysistä, vaan jotain syvää, Nero, 68, sanoo People-lehdelle.

Vanhan liekin elvyttäminen tarkoittaa sitä, että "Et ole malttamaton muuttamaan toista joksikin, mitä hän ei ole. Sinä rakastat häntä sellaisena kuin hän on", Redgrave, 73, lisää.

Elokuva toi yhteen

Näyttelijäkaksikon tarina heijastuu myös heidän rooleihinsa tuoreessa Rakkauskirjeitä Julialle -elokuvassa. Redgrave näyttelee brittileskeä, joka matkustaa Italiaan etsimään ensimmäistä rakkauttaan - jota näyttelee luonnollisesti Nero.

Tosielämässä kaksikon ensitapaaminen oli kaikkea muuta kuin rakkautta. "Se oli kauheaa", parahtaa Nero People-lehdessä.. Hän tapasi tuolloin 29-vuotiaan Redgraven, kahden pienen tytön äidin, Camelot-elokuvan kuvauksissa Los Angelesissa.

− Näin reikäisiin farkkuihin sonnustautuneen, meikittömän ja silmälasipäisen naisen. Kysyin ohjaajalta, onko hän varma valinnastaan.

Kohtaamista seurasi italiaksi kirjoitettu viesti (Redgrave puhuu kieltä sujuvasti opiskeltuaan sitä koulussa), jossa Neroa pyydettiin illalliselle. 24-vuotiaan syntyperäisen parmalaisen mielenkiinto heräsi.

− Kaunis nainen avasi oven. Sanoin hänelle, että olen Vanessa Redgraven seuralainen. Kaunotar vastasi olevansa kyseinen henkilö, Nero kertaa.

Pitkä ero ja uusi rakkaus

Redgraven ja Neron suhteesta syntyi poika Carlo. Myrskyinen suhde kuitenkin päättyi eroon.

Seuraavat kolme vuosikymmentä Nero asui Italiassa tehden lukuisia filmejä. Redgrave puolestaan vakiinnutti asemansa legendaarisena näyttelijänä, jonka meriitteihin lukeutuvat muun muassa elokuvat Julia, Sovitus ja Mission Impossible.

Kaksikko eli erillään aina 1990-luvulle asti, jolloin he elvyttivät ystävyytensä; ystävyyden, josta kasvoi enemmän. Redgraven mukaan uusi yhteys syntyi luontevasti.

31. joulukuuta 2006 kaksikko juhlisti rakkauttaan ystävien ja perheen (sekä ilotulituksen, sormustenvaihdon, runonlausunnan ja diskomusiikin) parissa. He pitävät toisiaan aviomiehensä ja vaimona, vaikka kumpikaan ei kaipaa todisteeksi laillista sopimusta.

Rakastavaisilla on kodit Englannissa ja Italiassa. Neron mukaan kaksikko riitelee yhä ("kinastelemme jatkuvasti, mutta hyvässä hengessä"). Redgrave puolestaan kertoo miehensä kalastavan ja pelaavan jalkapalloa - aivan kuten 44 vuotta sitten.

− Pelit on pelattu. Kaikki kyyneleemme muodostavat siteen, joka tekee meidät vanhemmaksi, Nero toteaa.

Lähde: People-lehti, kesäkuu 2010

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja