Valvontakamera tallensi Nashvillen kouluampujan saapumisen – vaelsi koulun käytävillä rynnäkkökivääri kainalossaan

Valvontakameravideo: Näin kouluampuja vaelsi koulun käytävillä rynnäkkökivääri kainalossaan 1:33
Hyytävä valvontakameravideo: Näin Nashvillen kouluampuja valsi koulun käytäville

CNN:n tietojen mukaan 28-vuotias Audrey Hale on koulun entinen oppilas. Hale tappoi kolme koulun yhdeksänvuotiasta oppilasta ja kolme aikuista Nashvillessä Tennesseen osavaltiossa Convent Schoolissa.

Halen saapuminen koululle tallentui valvontakameraan. Hän pysäköi autonsa koulun parkkipaikalle ja murtautui sisään ampumalla ulko-oven lasin rikki.

Videolla Hale kävelee koulun käytävillä, ilmeisesti uhreja etsien. Kyseessä on yksityinen, kristillinen alakoulu.

Ampujalla oli poliisin kertoman mukaan hallussaan kolme asetta, joista kaksi oli rynnäkkökiväärin tyyppisiä sekä yksi käsiase.

Paikallinen poliisi kertoo Halen teon olleen suunnitelmallinen, sillä hän oli piirtänyt yksityiskohtaisia karttoja koulusta. Siihen oli merkattu muun muassa sisäänkäynnit.

Poliisi pysäytti Halen lopulta ampumalla, joka johti hänen kuolemaansa.

Presidentti Biden välittänyt osanotot

Gun Violence Archive kertoo, että Yhdysvalloissa on ollut tämän vuoden aikana jo noin 130 massa-ammuntaa. Massa-ammuntatapaukseksi lasketaan tilanne, jossa ammutaan vähintään neljää ihmistä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ottanut kantaa Nashvillen tapahtumiin. Hän kuvailee tapahtumia sydäntäsärkeviksi ja perheiden pahimmaksi painajaisiksi. Hän sanoo, että kongressin on hyväksyttävä hyökkäysaseiden käyttökielto koulujen suojelemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat