Valtteri Bottas vältti kiusallisen miinan FIAn palkintogaalassa: "Kuinka kätevää"

Valtteri Bottas edusti Mercedestä torstaina Pariisissa järjestetyssä FIAn gaalassa. Hän onnistui kuitenkin välttämään kaikkein kiusallisimman osuuden.

Sääntöjen mukaan paikalla gaalassa pitäisi olla koko MM-sarjan kärikolmikko, mutta Max Verstappenin jälkeen hopealle sijoittunut Lewis Hamilton jätti gaalan väliin Abu Dhabin GP:n kohuttujen tapahtumien vuoksi.

Kahdeksannessa mestaruudessaan kiinni ollut Hamilton menetti otteen MM-tittelistä, kun kilpailunjohtaja Michael Masi otti turva-auton pois radalta sääntöjen vastaisesti jo toiseksi viimeisen kierroksen lopussa ja Verstappen nousi voittoon ja mestariksi.

Hamiltonin tavoin myös tallipäällikkö Toto Wolff jätti Pariisin-matkan väliin,  "uskollisuudesta Hamiltonia kohtaan", ja näin Bottasta oltiin istuttamassa gaalaa edeltäneeseen lehdistötilaisuuteen yksinään Verstappenin ja Red Bull -pomo Christian Hornerin rinnalle.

– Olen pahoillani Bottaksen puolesta. Hän on paikalla gaalassa ja lehdistötilaisuudessa. Hän lähtee Mercedekseltä, mutta joutuu tässä tilanteessa heidän epäviralliseksi puhemiehekseen, F1-toimittaja Chris Medland tviittasi.

Valmistajien MM-pokaalin gaalassa pokkasi Mercedeksen johtoportaaseen kuuluva entinen tekninen johtaja James Allison, mutta hän ei osallistunut lehdistötilaisuuteen.

Eikä osallistunut lopulta Bottaskaan.

– Kuinka kätevää, että Bottas on ollut Hinwilissä (Alfa Romeon tehtaalla), ja hänen lentonsa on myöhässä, joten lehdistötilaisuus jää häneltäkin väliin, Medland tviittasi vain tunti edellisestä.

Lue myös:

    Uusimmat