Valtteri Bottas uudessa tilanteessa: talli vaihtuu – se näkyy loppukauden asenteessa

Valtteri Bottas asteli tänä viikonloppuna Monzaan uudenlaisesta tilanteesta. Maanantaina varmistui se, että Bottas ei jatka Mercedeksellä tämän kauden jälkeen. Hänen uusi osoitteensa on Alfa Romeo, jonka kanssa Bottas teki monivuotisen sopimuksen. Loppukaudella Bottas janoaa tiukasti voittojen perään.

Bottakselle tallivaihdos on toinen hänen F1-uransa aikana. Nyt kuvio eroaa aiemmasta.

Kun Bottas hyppäsi Williamsilta Mercedekselle, liike tuli keskellä talvea. Mercedes päätyi kuskimarkkinoille, kun Nico Rosberg yllätti lopettamisilmoituksellaan.

Nyt tallivaihdos varmistui keskellä kautta. Mercedes hankki Bottaksen korvaajaksi George Russellin, joka on kuulunut saksalaistallin juniorikuljettajien ohjelmaan.

– Päällimmäinen fiilis on työrauha. Tietää, missä mennään ja mitä tapahtuu. Ei tarvitse miettiä noita muita asioita ollenkaan, Bottas sanoo siirron jäljiltä MTV Urheilulle Monzassa.

Bottaksen mukaan hänen ajatuksensa ovat täysillä Mercedeksessä, joka taistelee sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruuksista.

– Tulevaisuus tulee aikanaan ja vielä ei ole tiimivaihdoksen paikka, Bottas tuumaa.

Loppukaudella oma juttu on se, että miten tulevaisuus näkyy Mercedeksen toiminnassa. Bottaksella on tähän selkeä kanta.

– Pallo on mun käsissä, suomalaiskuski sanoo.

– Määritän sen, että kuinka paljon annan palautetta tulevaisuutta ajatellen vai keskitynkö lyhyen tähtäimen tavoitteisiin. Itselleni tärkeintä on se, että miten nämä loppukauden kisat menevät. Totta kai, jos näkee jossain parantamisen varaa, niin niistä voi sanoa, mutta ei se tietenkään samanlaista ole kuin se, että jatkaa monta vuotta samassa tallissa. Silloin sitä aina tähtää pidemmälle.

– Täytyy henkilökohtaisesti mennä kisa kerrallaan ja miettiä omia tuloksia, Bottas avaa lähestymistapaansa.

Bottaksen tavoitteiden takana on iso tekijä. Alfa Romeolla Bottasta ei välttämättä nähdä voittotaisteluissa, sillä hän vaihtaa jättiyhtiöstä pienemmällä budjetilla operoivaan talliin.

– On selvää, että tulevina vuosina voitoista taisteleminen on huomattavasti vaikeampaa kuin tällä hetkellä. Kyllä se on kirkkaasti mielessä, että nyt haluaa voittaa kisoja, koska ei tiedä, että milloin seuraava tulee.

– Motivaatiota ja halua riittää. Kaasu pohjaa vain, Bottas viittoilee.

Lue myös:

    Uusimmat