Valtteri Bottas paljasti karun taustan kesän raa'asta F1-pelistä: "Se ei ollut mitenkään ideaalia"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi sunnuntaina USA:n GP:n voittoon. Tämä varmisti suomalaiselle kakkossijan tämän kauden MM-taistossa. Bottakselle mennyt vuosi on ollut paras hänen F1-uransa aikana. Matkan varrelle on mahtunut kuitenkin hyvin vaikeita hetkiä.

Kesällä Bottas valahti MM-taiston kannalta kohtalokkaasti huonon putken keskelle. Juuri tuolloin F1:ssä käytiin hurjaa tallipaikkapeliä, jossa Bottaksesta tehtiin jos jonkinlaisia näkemyksiä.

Bottaksen jatko Mercedeksellä oli isojen kysymysmerkkien kohteena. Jossain vaiheessa spekulaatiot nojasivat siihen, että Bottas saattaisi hyvinkin menettää tallipaikkansa ranskalaiselle Esteban Oconille.

Lopulta Mercedes tiedotti tehneensä vuoden jatkosopimuksen Bottaksen kanssa.

Valtava pyörittely vaikutti kuitenkin suomalaiskuskiin.

– Jossain vaiheessa ilmoilla oli epävarmuutta vuoden 2020 suhteen. Liikkeillä oli paljon huhuja. Minulla ei ollut mitään hajua, että mitä tapahtuu. Piti vain odottaa. Se ei ole, eikä ollut urheilijan näkökulmasta mitenkään ideaalia, Bottas totesi USA:n GP:n jälkeen, jatkaen:

– Sitä ei pysty parhaalla mahdollisella tavalla keskittymään ja varmistamaan, että mieli on oikeassa paikassa. Tuollaiset hetket ovat vaikeita.

– Kun tuollainen jatkuu vuosi toisensa jälkeen, niin jossain vaiheessa se alkaa olla jo aikamoinen pistos persuuksissa. Oli kuitenkin hienoa, että sopimus saatiin tehtyä. Mutta sama tarina toistuu jälleen ensi vuonna.

Bottas ei kuitenkaan murehdi tätä liikaa tässä vaiheessa.

– Vauhtini on ollut hyvää ja nautin ajamisesta sekä tallin kanssa työskentelystä. Toitottavasti he (Mercedeksen johto) arvostavat tuota työtä ihan samalla tavalla.

Bottas muodostaa myös ensi kaudella Mercedeksen kuljettajakaksikon yhdessä brittikuski Lewis Hamiltonin kanssa. Heidän molempien sopimukset päättyvät vuoteen 2020. 

Lue myös:

    Uusimmat