F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas on saamassa täyteen poikkeuksellisen värisuoran

5:17
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen ottivat C Moren studiossa yhteen puhuessaan Valtteri Bottaksen tilanteesta.

Valtteri Bottas aikoo osallistua tammikuussa järjestettävään Arctic Lapland Rallyyn, tutummin Tunturiralliin, mikäli se vain järjestetään suunnitelmien mukaisesti.

Bottas on ollut mukana Rovaniemen ympäristössä ajettavassa kilpailussa jo kahdella edellisellä kerralla, ja hänen osallistumisestaan tulevaan kilpailuun uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Bottas teki rallidebyyttinsä Tunturirallissa tammikuussa 2019 ajamalla M-Sportin Ford Fiesta WRC -autoa. Hän sijoittui tuolloin viidenneksi ja teki siinä sivussa yhden pohja-ajan.

Viime tammikuussa Bottas osallistui Tunturiin edellisen sukupolven Citroën DS3 WRC:llä, jolla Citroën kiersi MM-sarjaa vuosina 2011–16. Bottas ajoi toisessa Tunturissaan perjantai-illan viimeisellä erikoiskokeella ulos oltuaan yleiskilpailussa kahdeksannella sijalla. Hän jatkoi kilpailua lauantaina ja oli lopputuloksissa yhdeksäs.

Nyt useat kansainväliset moottoriurheilusivustot kertovat, että kuukauden kuluttua Bottaksen on määrä olla Tunturirallin lähtöviivalla Hyundai i20 WRC:n ratissa. Muun muassa Dirtfish-sivuston tietojen mukaan Bottas on saamassa auton käyttöön ranskalaiselta 2C Competition -tallilta, joka ajatti tällä kaudella Ole Christian Veibyä ja Pierre-Louis Loubet’ta näiden WRC-debyyteissä.

Kun Bottaksen rallikokemuksiin listaa vielä sen, että hän testasi F1:n kesätauolla 2019 sekä Toyota Yaris WRC:tä että Citroën C3 WRC:tä, hän olisi tammikuisen Tunturirallin jälkeen ajanut kaikkia nykysukupolven (2017–) WRC-autoja.

Tällainen värisuora on rallipiireissä poikkeuksellinen, eivätkä edes MM-sarjaa kiertävät tehdaskuljettajat ole yltäneet vastaavaan. Sébastien Ogier ja Esapekka Lappi ovat ajaneet Toyotalla, M-Sportilla ja Citroënilla, Ott Tänak puolestaan Toyotalla, M-Sportilla ja Hyundailla.

WRC-autojen lisäksi Bottas tyypitti kesällä 2019 myös M-Sportin uutta kehitysversiota Ford Fiesta R5:stä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja