Valtteri Bottas nosti esiin mielenkiintoisen yksityiskohdan: "En tiedä, mitä siinä olisi pitänyt tehdä"

Toiseksi formula ykkösten Kiinan GP:ssä sijoittunut Valtteri Bottas koki menettäneensä voittotaistelun sutimiseen lähdössä valkoisella maalilinjan ylittämisessä.

Bottas lähti kisaan paalupaikalta, mutta Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton kuittasi heti startissa ohi ja piti loppukisan ajan asemansa.

– Menetin tämän lähdössä ollakseni rehellinen. Muutoin auto tuntui ok:lta ja vauhti oli samanlaista, Bottas sanoi kisan jälkeisessä haastattelussa.

– Startti oli sääli. Renkaat alkoivat sutia lähdössä valkoisella linjalla. Menetin pelin siinä.

Bottas avasi aihetta vielä tarkemmin C Moren haastattelussa.

– Lähdössä heti lähtöruudun jälkeen oli leveä valkoinen viiva. Siitä lähti sutimaan. Sama oli, kun lähdettiin lämmittelykierrokselle. Lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta sitten kun valkoisen viivan yli meni, lähti sutimaan. Kisastartissa sama juttu. En tiedä, mitä siinä olisi pitänyt tehdä. Tuli muutama metri takkiin lähdössä ja se oli oikeastaan siinä.


Bottas totesi, ettei hän pystynyt seuraamaan Hamiltonia ensimmäisen stintin aikana likaisessa ilmassa. Nastolalainen maalaili, että formula ykkösissä on kyse pienistä yksityiskohdista.

– Kausi on kuitenkin alkuvaiheessaan. Asiat näyttävät hyviltä. Olen todella ylpeä tiimistä. Olemme tehneet kolme täydellistä viikonloppua tähän asti.

Mercedes on juhlinut joka kisassa kaksoisvoittoa. Kahdesti voittaja on ollut Hamilton, kauden avauskisa Australiassa päättyi Bottaksen voittoon. 

Bottas oli ollut kauden kahden ensimmäisen kisan jälkeen MM-kärjessä. Nyt ykköseksi nousi kuitenkin Hamilton kuuden pisteen erolla Bottakseen.

– Ei ole kiva fiilis. Tulen takaisin, Bottas paalutti.

Juttua päivitetty kello 11.32 Bottaksen kommentilla C Morelle.

Lue myös:

    Uusimmat