Söikö Ferrari-episodi Valtteri Bottaksen voittohaaveet lopullisesti? – "Siinä olisi voinut pieni mahis olla"

Mercedeksen Valtteri Bottas jumittui formula ykkösten Kiinan GP:ssä toisen varikkopysähdyksensä jälkeen toviksi Ferrarin Charles Leclercin perään. Lewis Hamilton pääsi tällöin repimään tallikaveriinsa Bottakseen eroa, ja nastolalaisen viimeisetkin haaveet voitosta karisivat.

Bottas yritti noin kierroksen ajan ohitusta kuluneemmilla renkailla ajaneesta Leclercistä, kunnes pääsi ohi kierroksella 39. Hän oli Leclercin ohitettuaan noin kuuden sekunnin päässä Hamiltonista. Menikö monacolaisen taakse juuttumiseen viimeinenkin voittomahdollisuus?

– Tietenkin siinä olisi todella pieni mahis voinut olla, mutta turha se on jossitella. Kyllä se aika pitkälti meni lähtöön, toiseksi sijoittunut Bottas tuumaili C Morelle.

– Olen ollut kuitenkin samassa tilanteessa ennenkin. Silloin kuin kisaa johtaa, pystyy kisaa ihan eri tavalla kontrolloimaan. Puhtaassa ilmassa, taktiikat ja näin.

Mercedes otti toiselle pysähdykselle Hamiltonin ja Bottaksen sisään peräkanaa. Bottas joutui aivan hetken odottelemaan vuoroaan pysähdykseen.

– Siinä meni vähän tietenkin aikaa hukkaan minulla. Sellaista se on.

"Koetetaan kääntää järjestys"

Mercedes on nyt ottanut kauden kolmesta ensimmäisestä kisasta kaksoisvoiton: kaksi kertaa voittoa on juhlinut Hamilton ja kerran Bottas. Kyseessä on vuoden 1992 jälkeen ensimmäinen kerta, kun yksi tiimi nappaa kolmoisvoitot sesongin kolmesta ensimmäisestä kisasta.

– Kyllä se osoittaa sen, että meillä on vahva tiimi. Ei auto ole minun mielestäni mitenkään ylivoimainen kuitenkaan. Bahrainissa Ferrarilla oli nopeampi auto, mutta me olemme vain joka viikonloppu pystyneet maksimoimaan sunnuntaina varsinkin.

– Luotettava paketti ja tiimi toimii, niin silloin tulosta tulee. Jatketaan samaan malliin, mutta koetetaan kääntää tuo järjestys ensi kerralla, Bottas linjasi.

Hamilton siirtyi MM-sarjan kärkeen kuuden pisteen erolla Bottakseen.

Lue myös:

    Uusimmat