Valtteri Bottas rakastui vuokraprätkään – pyysi apua monacolaisfirmalta: "Tämä pyörä on uniikki ja Valtterille suunniteltu"

1:45

Valtteri Bottas nähtiin kaksi viikkoa sitten ajetun Monacon GP:n yhteydessä Mercedeksen F1-auton lisäksi myös näyttävän moottoripyörän ohjaimissa. Ärhäkän oloista katupyörää koristivat Valtterin nimikirjaimet, joten otimme selvää, mistä on kyse.

Pääkuvan video

Valtteri Bottaksen uniikki MV Agusta Brutale 800

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas vastaanotti Monacon osakilpailun alla hänelle varta vasten suunnitellun moottoripyörän.

Nastolalaislähtöisen, mutta nykyisin Monacossa asuvan Bottaksen tuliterä kaksipyöräinen on MV Agusta Brutale 800 – nimensä mukaisesti 800-kuutioinen katupyörä. Pyörän omistaja ei jää epäselväksi, sillä sähkönsinistä katuohjusta koristavat sekä F1-tähden nimi että lukuisat VB77-maalaukset.

Katso pääkuvan videolta, miltä pyörä näyttää koko komeudessaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Rakastui vuokrapyörään

Otimme yhteyttä MV Agustan monacolaiseen maahantuojaan Virginio Ferrari Racingiin, jonka myyntijohtaja Alexandre Dauly on sattumoisin kaksipyöräisiä kustomoivan Alkadesignin perustaja.

Mikä ihme?

MV Agusta Brutale 800

  • 798 kuutiota
  • 109 hevosta
  • 175 kiloa
  • 237 kilometriä tunnissa

Valmistetaan Pohjois-Italian Varesessa. MV Agusta on perustettu vuonna 1945.

Dauly kertoo, että yhteistyö Bottaksen kanssa sai alkunsa viime vuonna niin ikään Monacon GP:n yhteydessä.

– Valtteri otti meihin yhteyttä vuokratakseen Brutale 800:n. Onnistuimme järjestämään hänelle erikoismallin suoraan tehtaalta koko viikonlopuksi, Dauly kertoo.

– Hän rakastui pyörään. Kun kerroin, että olemme erikoistuneet MV Agustojen räätälöintiin, vaikutti hän hyvin kiinnostuneelta.

Väristä liikkeelle

Dauly sanoo olleensa erittäin otettu, kun hän sai keväällä puhelun Brutale 800 -projektia ehdottaneelta Bottakselta.

– Kysyin häneltä aluksi, mistä väreistä hän pitää. Hän kertoi haluavansa pyörästä sinisen.

Suunnittelupöydän ääreen vetäytynyt Dauly esitteli Bottakselle lopulta neljä erilaista vaihtoehtoa, joissa hyödynnettiin sekä toivottua väriä että Valtterin F1-kypärästä löytyviä yksityiskohtia. 

– Kaikkien erikoispyöriemme yksityiskohdat on maalattu. Tarroja ei käytetä lainkaan.

Daulyn mukaan Bottaksen pyörää tullaan vielä myöhemmin päivittämään hiilikuituosilla.

– Tämä pyörä on uniikki ja suunniteltu nimenomaan Valtterille, mutta mikäli kiinnostuneita sattuisi ilmaantumaan, saattaisimme keskustella Valtterin kanssa pienen erän valmistamisesta myyntiä varten, Dauly vinkkaa.

Dauly haluaa korostaa, että Bottas-yhteistyön taustalla ei ole minkäänlaisia promootiosopimuksia, vaan Valtteri on heille yksi asiakas muiden joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja