Valtteri Bottas laittoi lähtöruutunsa epäonnen piikkiin – Alfa Romeo -kuskit harvinaisesta asetelmasta Kanadan F1-kisaan

Valtteri Bottas lähtee sunnuntai-iltana 11. lähtöruudusta Kanadan F1-kisaan. Alfa Romeolla on kisassa harvinainen tilanne, kun tallikaveri Guanyu Zhou lähtee matkaan suomalaisen edeltä.

Bottaksen ajoitus lauantain sateisissa aika-ajoissa osui varsin heikosti. Hän lähti toisessa osiossa ensimmäisenä tekemään nopeaa kierrostaan, kun rata kuivui koko ajan enemmän. Lopulta aika riitti vasta 11. sijaan ja putoamiseen aika-ajon viimeisestä osiosta.

– Tuntuma oli kaiken kaikkiaan aika hyvä märällä ja kuivuvissa olosuhteissa, mutta luulen, että olimme vain vähän epäonnisia ajoitusten kanssa, koska olin yksi ensimmäisistä, joka ylitti lähtöviivan, Bottas harmitteli F1TV:n haastattelussa.

– Minulla oli myös ykkösmutkassa pieni lukkojarrutus, joka maksoi minulle vähän aikaa. Se on sääli, koska auto tuntui hyvältä sekalaisissa olosuhteissa.

Bottaksen kiinalainen tallikaveri Guanyu Zhou paineli sen sijaan komeasti kärkikymmenikköön ja lähtee näin kisaan Alfa-kuskeista etumaisena 10. lähtöruudusta.

– Voimme taistella molemmilla autoilla hyvistä pisteistä. On hyvä saada molemmat mukaan, ja Zhou teki hyvää työtä pääsemällä ensimmäistä kertaa Q3:een, Bottas kehui.

Perjantain harjoitukset menivät Bottaksen osalta pieleen hänen jouduttua jäämään kokonaan sivuun toisista harjoituksista sähkövian takia.

– En päässyt ollenkaan ajamaan kierroksia korkeilla bensamäärillä, mutta pidimme (sunnuntain) mielessä säätöjä tehdessämme. Kisavauhtimme on minusta aina aika hyvä, joten mitään isoja huolenaiheita ei ole, Bottas ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat