F1-lähtöjärjestys: Kauden mielenkiintoisin asetelma! Sateella ja rangaistuksilla vaikutusta Kanadan GP:n lähtöruudukkoon

Kanadan F1-kisan lähtöjärjestyksestä tuli harvinaisen mielenkiintoinen, kun useat yllättäjät rynnivät mukaan kärkirivien taisteluun sunnuntai-illan kisassa. Suurin heistä oli kakkosruutuun murtautunut Fernando Alonso.

Sateen jäljiltä märällä radalla ajetuissa aika-ajoissa tuli suurta vaihtelua tuloslistaan, kun Red Bullin Sergio Perez ajoi toisessa osiossa seinään ja McLarenin Lando Norris kärsi moottoriviasta.

Ferrarin Charles Leclercia ja AlphaTaurin Yuki Tsunodaa odotti jo valmiiksi lähtöruuturangaistus sunnuntai-illan kisaan, joten kärkikymmenikköön tuli tilaa yllättäjille.

Fernando Alonso pystyi venymään huimaan suoritukseen ja ylsi paalupaikkamies Max Verstappenin vierelle eturiviin asti. Alpinen suoravauhti on ollut hyvää, joten matadorilla on hyvinkin mahdollista kamppailla jopa palkintosijasta Montrealissa.

Mercedeksen Lewis Hamilton onnistui rengasvalinnassaan tallikaveriaan George Russellia paremmin ja otti nelospaikan Ferrarin Carlos Sainzin rinnalta. Haas-kuskeista Kevin Magnussen oli viides ja Mick Schumacher kuudes.

Valtteri Bottaksen vauhti ei riittänyt kymmenen parhaan joukkoon. Hän starttaa kisaan 11. ruudusta Alfa Romeon tallikaverinsa Guanyu Zhoun yllettyä kymmenenteen ruutuun.

Kisa käynnistyy sunnuntaina kello 21 Suomen aikaa.

Taktinen näytelmä edessä

Sateisen ja kylmän lauantaina jälkeen sää Montrealissa on lämpenemässä sunnuntaiksi yli 20 asteeseen. Myöskään sadekuurojen riskiä ei pitäisi olla. Kuivallakin radalla on silti odotettavissa pito-ongelmia, sillä jatkuvat sateet ovat huuhtoneet asfaltin pintaa läpi viikonlopun.

Yhden pysähdyksen taktiikka vaikuttaa ennakkoon nopeimmalta. Kärkikuskit valitsevat todennäköisesti starttiin keskikovat renkaat, jotka vaihdetaan koviin kisan kuluessa. Myös pehmeillä renkailla lähtiessä on mahdollisuus päästä yhdellä stopilla maaliin. Tämä vaihtoehto korostuu, kun otetaan huomioon radan arvaamaton pito avauskierroksella.

Turva-auto on yleinen näky Montrealissa, mikä saattaa hyvinkin sotkea ratatapahtumia varsinkin, kun lähtöjärjestyksessä on potentiaalisia nousijoita keskivaiheen takanakin. Sergio Perez (14. ruutu) ja Charles Leclerc (19. ruutu) saattavat hyvinkin lähteä hakemaan nousua kovilla renkailla, jolloin he pystyvät venyttämään pysähdyksensä pidemmälle ja olemaan tarkkailuasemissa turva-auton varalta.

Kanadan F1-kisan lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Fernando Alonso, Alpine

3. Carlos Sainz, Ferrari

4. Lewis Hamilton, Mercedes

5. Kevin Magnussen, Haas

6. Mick Schumacher, Haas

7. Esteban Ocon, Alpine

8. George Russell, Mercedes

9. Daniel Ricciardo, McLaren

10. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

11. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

12. Alexander Albon, Williams

13. Sergio Perez, Red Bull

14. Lando Norris, McLaren

15. Pierre Gasly, AlphaTauri

16. Sebastian Vettel, Aston Martin

17. Lance Stroll, Aston Martin

18. Nicholas Latifi, Williams

19. Charles Leclerc, Ferrari *

20. Yuki Tsunoda, AlphaTauri *

*) Määrätty ruudukon perällä moottoriosien vaihtamisesta tulleen rangaistuksen seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat