Valtteri Bottas ja Charles Leclerc lähellä rangaistusta

Valtteri Bottaksen autoon on vaihdettu viikonlopun Azerbaidzhanin F1-kisaa varten jo kauden kolmas uusi polttomoottori. Seuraava vaihto tietää Alfa Romeon suomalaiskuskille lähtöruuturangaistusta.

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti perjantaina, että myös molempiin Red Bullin autoihin, molempiin Williamseihin sekä Daniel Ricciardon McLareniin ja Lance Strollin Aston Martiniin on vaihdettu kauden toinen polttomoottori.

Lisäksi Ferrarin Charles Leclerc ja Haasin Mick Schumacher ovat ottaneet käyttöön kauden kolmannet eli viimeiset vapaasti vaihdettavat turbot voimayksiköihinsä. Seuraavan osan vaihtaminen johtaa lähtöruuturangaistukseen.

Sama tilanne on Aston Martinin Sebastian Vettelillä, jolla on nyt käytössään kauden kolmas jarrutusenergiaa kierrättävä MGU-K-yksikkö. Bottaksella oli jo aiemmin käytössään kauden kolmas turbo ja lämpöenergiaa kierrättävä MGU-H.

Nykyisin kuskit saavat kymmenen lähtöruudun rangaistuksen ensimmäisestä sallitun määrän ylittävästä voimayksikön osasta. Seuraavista osista tulee viiden ruudun rangaistus.

Lue myös:

    Uusimmat