Valtteri Bottas tyrmää ajatuksen ulkopuolisesta avusta: "En ole Nico"

Formula ykkösten Mercedeksen Valtteri Bottas ei usko, että urheilupsykologista voisi olla apua suomalaisen taistelussa tallitoveri Lewis Hamiltonia vastaan, kertoo motorsport.com

Hamiltoninin kanssa aiemmin Mercedeksellä ajanut Nico Rosberg kertoi Silverstonessa, että hän sai apua psykologilta mestaruusvuonna 2016.

– Kaksi tuntia joka päivä henkistä harjoittelua. Se oli massiivinen prosessi ja se antoi minulle todella paljon. Siinä on yksi suuri syy, miksi voitin maailmanmestaruuden silloin, Rosberg sanoi Reutersille.

Bottas on MM-sarjassa 39 pistettä perässä Hamiltonia. Hän ei kuitenkaan usko, että samanlaisesta avusta olisi hyötyä.

– En usko, että se toimisi minun kohdallani. Jokainen urheilija ja ihminen on yksilöllinen. Toiset tarvitsevat ulkoista tukea. Minulla on ympärilläni paljon hyviä ihmisiä, joiden kanssa voin puhua, Bottas sanoo.

Suomalaiskuski on onnistunut voittamaan kaksi kilpailua tällä kaudella. Aika-ajoissa Bottas on päihittänyt Hamiltonin neljästi. Britannian GP:ssä Bottaksen voitto kuihtui Alfa Romeon Kimi Räikkösen tallikaverin Antonio Giovinazzin pyörähdykseen, joka toi turva-auton radalle.

 – Se on minulle se peilin toisella puolen oleva mies, joka antaa ne vastaukset, jos minulla on vaikeaa tai epäilyksiä jostain. Selvitän tavanomaisesti asiat itseni kanssa. En näe tällä hetkellä hyötyä siinä. Se on yksilöllistä. Jos katsot muita lajeja, niin useat käyttävät psykologia ja saavat siitä apua. Toisia se ei taas auta ollenkaan, Bottas kertoo.

– En ole Nico. Olen Valtteri ja tiedän, mikä toimii parhaiten minun kohdallani, Bottas toteaa.

Formula ykköset jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun Hockenheimin radalla ajetaan Saksan GP.

Lue myös:

    Uusimmat