Valtteri Bottas alkaa jo nauraa karulle trendilleen: "Kuulin meteliä, joka ei kuulostanut hyvältä"

Valtteri Bottas ei ollut vielä kovinkaan huolestunut Alfa Romeon viikonlopusta tutulla Barcelonan radalla, mutta myöntää kuitenkin, etteivät perjantait tunnu nyt onnistuvan millään.

Bottas jätti Espanjan GP:n toiset harjoitukset kesken vain kolmen kierroksen jälkeen. Alfa Romeon auto alkoi nykiä vauhdikkaalla kierroksella, minkä jälkeen Bottas ohjasi sen välittömästi nurmikolle.

Päivä päättyi todennäköisesti moottorivikaan. Bottaksella on jo käytössään kauden toinen polttomoottori, kolmas ja viimeinen sallittu turbo sekä peräti neljäs pakoputkisto, joten pian suomalaiskuski alkaa olla jo lähtöruuturangaistusten kynnyksellä.

– Haistoin sen ja näin savua. Sitä ennen kuulin meteliä, joka ei kuulostanut hyvältä. Emme ole vielä saaneet autoa takaisin, joten emme tiedä tarkalleen, mutta epäilisin sen liittyvän jotenkin moottoriin, Bottas pohti F1TV:n haastattelussa tuoreeltaan keskeytyksen jälkeen.

Ongelmia on riittänyt läpi alkukauden, joka on ollut samalla tuloksellisesti erittäin vahva. Viime kisaviikonloppuna Miamissa Bottas vaikeutti itse menoaan pyörähtämällä seinään perjantain treeneissä. Sitä ennen moottorin viat ehtivät tehdä haittaa muun muassa Bahrainissa, Saudi-Arabiassa ja Imolassa.

– Näyttää tulevan vähän trendiksi, että perjantait ovat vähän oikukkaita, emmekä saa ajettua paljoakaan, mikä on valitettavaa, mutta tietysti pystymme nousemaan tästä.

– Positiivinen juttu on, että sillä yhdellä kierroksella, jonka ajoin mediumrenkailla, auto tuntui aika hyvältä. Me jatkamme työtä siitä, Bottas tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat