Lewis Hamiltonin kommentit kertovat paljon – joko Mercedes ilmoittautuu takaisin F1-kärkitaistoon?

Jos Lewis Hamilton on Mercedes-kuskeista optimistisempi tallin Espanjan F1-kisaviikonloppuun tekemän kehityksen suhteen, voidaanko jo odottaa mestarien paluuta voittotaisteluun?

Mercedes-kuskit miehittivät sijat kaksi ja kolme, kun FerrarinCharles Leclerc teki kärkiajan perjantain iltapäiväharjoituksissa. George Russell pääsi vain kymmenyksen päähän Ferrarista eikä Lewis Hamiltonillakaan jäänyt eroa kuin kaksi kymmenystä.

Mercedekseltä odotettiin paluuta kärkitaisteluihin jo kaksi viikkoa sitten ajetun Miamin GP:n perjantaitulosten perusteella, mutta tuolloin muuttuneet olosuhteet ja polttoainekuorman pieneneminen aika-ajoihin söivät vauhdin mennessään.

Nyt ainakin Hamilton tuntuu jopa iloisesti yllättyneeltä siitä, mitä Mercedes on saanut kisojen välissä aikaan.

– Positiivinen (päivä). Olen superonnellinen kehityksestä. Iso, iso kiitos kaikille tehtaalla siitä, että eivät luovuttaneet, vaan jatkoivat kovaa painamista, Hamilton hymyili perjantain ajojen jälkeen

Mercedeksen auto on kärsinyt isoista ongelmista, joista näkyvin on ollut pomppiva liike suorilla ajettaessa. Ongelma on johtunut autojen muuttuneesta aerodynamiikasta, jonka aiheuttamat ilmavirtaukset ovat käyttäytyneet Mersun pohjalevyn alla arvaamattomasti.

– Emme ole nopeimpia, mutta olemme matkalla sinne. Tämä oli ensimmäinen kerta ilman pomppimista. Meillä on edelleen vähän sitä, mutta se oli nyt huomattavasti parempi. Toivottavasti pystymme koputtelemaan edellä olevien kaverien kantapäille, Hamilton intoili.

George Russell ei ollut aivan yhtä vakuuttunut.

– En tiedä. Miamissa olimme nopeimpia perjantaina, ja täällä olimme kakkosia, hän vertasi.

– Auto käyttäytyy ainakin eri tavalla. Pomppiminen alkaa olla suorilla hallinnassa, mutta sitä on edelleen siellä täällä mutkissa. Red Bull on edelleen todella nopea, Russell kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat