Valtteri Bottas ei selitellyt kallista ajovirhettään – "Olin onnekas, ettei mitään hajonnut"

Valtteri Bottas ajoi seitsemänneksi Miamin F1-osakilpailussa.

Valtteri Bottaksen hyvin sujunut Miamin GP koki takaiskun kisan loppupuolella, kun suomalaistähti sortui kaksi sijoitusta maksaneeseen ajovirheeseen.

Bottas oli läpi kilpailun hyvässä vauhdissa ja kiinni viidennessä sijassa, mutta noin 15 kierrosta ennen maalia radalle otettu turva-auto muutti vahvasti sujuneen kilpailun suunnan.

Turva-auton myötä Mercedes-kaksikko George Russell ja Lewis Hamilton pääsivät aivan suomalaisen kantaan. Hopeanuolten antaman paineen seurauksena Bottas teki ajovirheen, joka maksoi kaksi sijaa.

– Oli hyvä kilpailu turva-autoon asti. Olimme epäonnisia sen kanssa, koska yksi Mercedes pystyi käymään varikolla sen aikana. He pääsivät lähelle melko nopeasti, Bottas summaa F1:n haastattelussa.

Bottas ei yrittänyt keksiä tekosyitä virheelleen.

– Ajoin pitkäksi yhdessä jarrutuksessa. Kun täällä ylittää rajaviivat, pitoa ei ole, joten auto aliohjautui ja osuin seinään. Olin onnekas, ettei mitään hajonnut, Bottas sanoo.

Alfa Romeon suomalaistähti ylitti ruutulipun lopulta seitsemäntenä ja pistepussiin kertyi kuusi lisäpistettä. Bottas on erittäin tyytyväinen tallinsa tämänhetkiseen suorituskykyyn.

– Saimme silti hyviä pisteitä. Vauhdillisesti emme olleet kovin kaukana Mercedeksestä, mikä on hyvä nähdä. Minusta tuntuu, että ilman turva-autoa, viides sija olisi ollut mahdollinen. Olemme vahvoja, Bottas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat