Valtteri Bottaksesta MM-taistelun ratkaiseva tekijä? F1-asiantuntija korostaa suomalaiskuskin merkitystä

Valtteri Bottaksen kyky viedä MM-pisteitä tallikaverinsa Red Bullin Max Verstappenilta korostuu hollantilaisen käydessä kovaa mestaruustaistelua Lewis Hamiltonia vastaan, sanoo entinen F1-kuljettaja Martin Brundle.

Verstappen lähtee kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun Saudi-Arabiassa ja Abu Dhabissa kahdeksan pisteen johdossa ennen Mercedes-kuski Hamiltonia. Kaikki on tavallaan seitsenkertaisen mestarin omissa käsissä, sillä Hamilton voi kahdella voitolla varmistaa kahdeksannen MM-tittelinsä.

Jos Hamilton ei pysty kisoja voittamaan, hän voi tarvita apua tallikaveriltaan Valtteri Bottakselta, jolla on tärkeä rooli myös Mercedeksen merkkimestaruuden varmistamisessa ennen Red Bullia.

Valmistajien MM-pisteissä Mersulla on minimaalinen viiden pisteen etumatka, joten kärkikaksikon lisäksi myös Bottaksen ja Red Bullin toisen kuljettajan Sergio Perezin suoritukset nousevat arvoonsa.

– Valmistajien sarjassa on vielä 88 pistettä pöydällä, joten sekin voi mennä kummin päin tahansa, Brundle kommentoi Motorsport.comin mukaan.

– Se riippuu siitä, jos Mercedes pääsee lentoon ja Valtteri saa sellaisen päivän kuin esimerkiksi Istanbulissa tai Brasilian sprinttikisassa, ex-kuski jatkaa.

Bottas on Brundlen mukaan täysin kykeneväinen nousemaan mestaruustaistelun ratkaisevaksi tekijäksi. Luotto on tässä kovempi suomalaiseen kuin Pereziin.

– Ajattelen rehellisesti, että Valtterille on enemmän mahdollista tulla maaliin ennen Maxia kuin Sergiolla ennen Lewisia.

– Se voi siis vaikuttaa peliin mestaruustaistelussa. Kahdessa viimeisessä kisassa on mahdollista, että Valtteri vie jossain joitain pisteitä Maxilta. En näe, että Sergio veisi pisteitä Lewisilta, Brundle arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja