Valtteri Bottaksen huhuttu tallipari sai vihreää valoa – "Emme voi seistä kuljettajiemme tiellä"

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas kertoi C Morelle, miten sopimusneuvottelut Alfa Romeon kanssa etenivät.

Kiinalaiskuski Guanyu Zhoun kasvattajatalli Alpine on valmis sallimaan suojattinsa siirtymisen Alfa Romeon ensi kauden F1-kuljettajaksi. Samalla Formula 2 -sarjan voittoon matkalla oleva Oscar Piastri valmistautuu välivuoden pitämiseen.

22-vuotias Zhou on kuulunut Renault’n ja sittemmin Alpinen akatemiaan jo usean vuoden ajan. Hän on tällä hetkellä Formula 2 -sarjan pistetilanteessa toisena.

Zhou tarvitsee vielä loput pisteet F1-ajopaikkaan vaadittavaa superlisenssiä varten, mutta tämän hetken sijoitus tulee kirkkaasti riittämään kelpoisuuden hankkimiseksi.

Valtteri Bottaksen ensi kauden kuskikseen palkannut Alfa Romeo on huhujen mukaan päätymässä palkkaamaan Zhoun toiseksi kuljettajakseen. Motorsport.comin mukaan Alpine on valmis vapauttamaan kiinalaisen kilpailijalle.

– Meillä on akatemia siksi, että voimme kehittää F1-kuskeja, ennen kaikkea Alpinelle. Akatemia on kuitenkin tuottoisa vain, jos se luo F1-kuskeja, joten emme voi seistä kuljettajiemme tiellä, kommentoi Alpinen toimitusjohtaja Marcin Budkowski.

Alpinella ei itsellään ole paikkoja ensi kaudeksi, kun Fernando Alonso ja Esteban Ocon jatkavat sen kuljettajina. Muita Renault-moottorilla kisaavia tiimejä ei F1-sarjassa tällä hetkellä ole.

F2-voittajasuosikki jäämässä sivustaseuraajaksi

Kolme kisaviikonloppua ennen kauden päätöstä F2-sarjaa 15 pisteen erolla ennen Zhouta johtava, niin ikään Alpinen akatemiaan kuuluva australialainen Oscar Piastri joutuu miettimään vaihtoehtojaan, mikäli mestaruus tältä kaudelta irtoaa.

Sarjan sääntöjen mukaan F2-mestari ei voi jatkaa enää seuraavalla kaudella, joten Piastrin on löydettävä ajopaikka ensi vuodeksi muualta.

Piastrilla ei ole käytössään Zhoun kaltaista valtavaa sponsoritukea, joten hän on varautunut pitämään välivuoden.

– Seuraan tuon Alfan paikan tilannetta. En ole kovinkaan luottavainen sen suhteen, Piastri kommentoi Autosportille Zhoulle menossa olevasta Alfa Romeon ajopaikasta.

– Realistisesti loogisin reitti olisi yrittää ensi vuodeksi varakuskiksi Alpinelle, ajaa paljon tunteja simulaattorissa, tosissaan tehdä töitä tallille ja saada paikka kaudeksi 2023, hän jatkaa.

Tällä hetkellä Alpinen testikuljettajina toimivat juuri Zhou ja venäläinen ex-F1-kuski Daniil Kvjat.

Lue myös:

    Uusimmat