Valtteri Bottakselta yllättävä paljastus huipputuloksen takaa – "Onko normaalia, että talli tekee noin?"

Valtteri Bottas koki saaneensa autoonsa lisävauhtia Japanin GP:ssä, kun Mercedes vaihtoi siihen Lewis Hamiltonin ajokin vanhan rungon.

– Sain nappilähdön hyvällä reaktiolla. Se oli avain voittoon tänään, Bottas aloitti lisäten, että myös kisavauhti ja taktiikkakin olivat täydellisiä.  

Mercedes toi Japaniin uuden päivityspaketin, joka näytti toimivan. Bottas paljasti myös muita tallin tekemiä viilauksia C Moren haastattelussa. 

– Itse asiassa minulla oli uusi auton runko tähän kisaan. Tai oikeastaan Lewisin (Hamilton) vanha (runko), jota hän on käyttänyt tähän mennessä tänä vuonna. Auto tuntui alusta lähtien paremmalta kuin aikaisemmin. 

Onko se normaalia, että otat tallikaverin auton vanhan rungon?

– Lewisille tuli uusi, minä sain sitten sen vanhan. Talli välillä vaihtelee niitä. Ei se ainakaan huonommalta tuntunut, Bottas lisäsi. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Lewis Hamilton epäili moneen kertaan Mercedeksen taktiikkaa kisan aikana. Hän vastusteli kahden stopin strategiaa, kun hän haistoi mahdollisuuden kukistaa Bottas voittotaistossa pysymällä radalla loppuun saakka. 

Hamilton otettiin sisään kymmenen kierrosta ennen maalia, ja hän oli lopulta kolmas Ferrarin Sebastian Vettelin takana. 

– Juu, totta kai mietin siinä, että pystyykö Lewis ajamaan loppuun asti. Ei olisi ilmeisesti renkaat kestäneet maaliin asti. Ainakin minulle nopeampi taktiikka oli kaksi pysähdystä, Bottas summasi tallin taktiset vedot. 

F1-kausi jatkuu vajaan kahden viikon päästä Meksikossa. 


Lue myös:

    Uusimmat