Valtteri Bottas ei voinut olla hymyilemättä – suomalaiselle suitsutusta Ferrarin leiristä: "Hän suorastaan lensi"

Valtteri Bottas oli yhtä hymyä Japanin GP:n voiton jälkeen. 

Ykköstila oli Mercedeksen suomalaiskuskille ensimmäinen sitten huhtikuun Bakun kisan. 

– Olen todella iloinen. En luovuta koskaan, ja tiesin, että kisassa on mahdollisuuksia, Bottas totesi kärkikolmikon haastattelussa viitaten aika-ajojen kolmanteen sijaan. 

Bottas sai ilmiömäisen startin ja ohitti eturivistä startanneet Ferrari-kuskit Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin.    

– Sain todella hienon lähdön, ja Sebastianilla oli vaikeuksia. Pääsin johtoon, minkä jälkeen vauhti oli loistavaa ja pystyin hallitsemaan kisaa. Nautin kisasta, minulla oli hauskaa, Bottas myhäili jatkuva hymy kasvoillaan.

– Olen ylpeä siitä, että saan olla osa tätä tiimiä. Ja olen ylpeä jokaisesta tässä tiimissä. Kuusi mestaruutta putkeen on vaikuttava suoritus, suomalainen summasi Mercedeksen varmistuneesta merkkimestaruudesta. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Vettel harmitteli starttia, jossa hän nytkäytti autoaan eteenpäin ennen valojen sammumista. Lopussa hän joutui koville Mercedeksen Lewis Hamiltonin haastaessa hänet kakkospaikasta.   

– Se oli minun virheeni. Menetin siinä tilaisuuteni. Se oli todella huono startti.

– Mercedeksellä oli todella hyvä kisavauhti. Valtteri suorastaan lensi ensimmäisen stintin loppupuolella. Lewis yritti yhden stopin taktiikkaa, mutta kun se ei toiminut, tiesin, että hän tulee kimppuuni lopussa. Yritin sovittaa vauhtini ohituspaikkoihin ja saada hyvät lähdöt mutkista. Onnistuin siinä, Vettel kertasi. 

Lue myös:

    Uusimmat