Valtiovarainvaliokunnan Lohi MTV Uutisille: Olutvero kevenemässä sosiaali- ja terveysvaliokunnan kielteisestä lausunnosta huolimatta

"Liian vahvaa kaljaa tai liian laihaa viiniä" – näin kansa ajattelee alkoholiprosentin nostosta kaupoissa 3:39
Katso vdeo: Tämä mieltä kansalaiset ovat kaupassa myytävän alkoholin prosenttirajan nostosta

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) sanoo MTV Uutisille, että ei usko sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausunnon vaikuttavan eduskuntakäsittelyn lopputulokseen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistö kannatti tänään budjettilausunnossaan hallituksen esittämän olutveron kevennyksen peruuttamista. Päätös syntyi äänestystuloksella 9–8. Hallitusrintama repesi, sillä Päivi Räsänen (kd.) äänesti opposition mukana olutveron kevennyksen peruuttamista.

– Valitettavasti en usko, että vaikuttaa lopputulokseen. Asia on hallitusohjelmassa niin vahvasti linjattu, sanoo valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi MTV Uutisille.

Valtiovarainvaliokunta on asiassa mietintövaliokunta, eli sen painoarvo asiassa on sosiaali- ja terveysvaliokuntaa suurempi. Valtiovarainvaliokunnassa ei ole varsinaisena jäsenenä yhtään kristillisdemokraattien kansanedustajaa.

Joka tapauksessa lopullisen päätöksen tekee eduskunnan täysistunto. Vaikka kaikki kristillisdemokraattien edustajat äänestäisivät olutveron kevennystä vastaan täysistunnossa, enemmistö riittäisi silti hallituksen esityksen hyväksymiseen.

Juttua täydennetty kello 18.02: Eduskunnan päätöksentekoprosessia kuvattu enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat