Mainos

Valtimon ammattimaisille kannabiskasvattajille tuomittiin vankeutta – takavarikoidun saaliin arvo jopa yli puoli miljoonaa euroa

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi Valtimolla vuosina 2014-2016 kannabista kasvattaneet kaksi miestä vankeuteen torstaina.

Yhteenliitetyistä työmaakopeista rakennettu ammattimainen kannabiskasvattamo paljastui, kun rakennelma syttyi tuleen elokuun lopulla. Tilan alueelta löytyi yli 23 kiloa pusseihin pakattua kannabista ja 48 kasvia ja tainta, joista osa oli tuhoutunut tulipalossa. Hovioikeuden mukaan valmiin aineen ja kasvien tuottaman kannabiksen yhteenlaskettu määrä oli 27,2 kiloa, joista olisi saatu Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden mukaan noin 80000 käyttöannosta.

Hovioikeuden mukaan kiinteistö oli hankittu yksinomaan kannabisviljelmän perustamista varten, sille oli rakennettu kasvattamo ja kasvien kasvattaminen pyrittiin turvaamaan mahdollisimman täydellisin kastelu- ja lannoitejärjestelmin.

Kannabiksesta olisi katukaupassa myytäessä saatu 10-20 euron grammahinnoilla yhteensä 272000-544000 euroa. Oikeuden mukaan kannabis oli tarkoitettu edelleen myytäväksi.

Toisen tuomio muuttui hovissa

Toni Petri Kurtti, 35, tuomittiin käräjillä törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen. Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut tuomiota. Tuomio ampuma-aserikoksesta tuli tilalla olleesta rakennuksesta löydetystä luvattomasta pienoiskivääristä.

Jani Juhani Rytkönen, 43, tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta niin ikään kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen. Hovissa syyte ampuma-aserikoksesta hylättiin ja hänet tuomittiin törkeän huumausainerikoksen sijasta avunannosta kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.