Mainos

Vältä näitä virheitä, kun matkustat omalla autolla ulkomaille

Liikennevahingot ja tekniset viat ovat yleisimpiä vahinkoja, joita omalla autollaan ulkomaille matkaaville sattuu. Tämä selviää LähiTapiolan teettämästä kyselystä.

Kesälomien lähestyessä matka ulkomaille omalla autolla onnistuu parhaiten, kun suunnitelmat ovat selkeät, kaikki asiakirjat ja muut paperit ovat kunnossa sekä auto huollettu ja varusteltu kuntoon.

Yli 20 prosenttia suomalaisista onkin matkustanut omalla autollaan ulkomaille viimeisen kahden vuoden aikana.

Omalla autolla matkustaessasi muista:

• Varaa tarpeeksi aikaa matkan ja reitin suunnitteluun.
• Havainnoi ja ennakoi erityisen aktiivisesti vierailla ajoalueilla. Käytä ajovaloja myös päiväsaikaan.
• Tarkista auton kunto ja päivitä tarvittavat huollot ajan tasalle ennen reissua.
• Tarkista, että autosta löytyvät tarvittavat varusteet. Joissain maissa esimerkiksi ensiapulaukku ja varoitusliivi ovat pakollisia.
• Selvitä riittävätkö vakuutuksesi suunnittelemallesi reissulle. Esimerkiksi ammattiliiton jäsenyyden mukana tuleva matkavakuutus ei välttämättä kata mukana matkustavia lapsia.
• Kun autoilet ETA- maiden ulkopuolelle, kannattaa pitää huolta siitä, että kaskoosi sisältyy liikennevakuutusta täydentävä Ulkomaan vastuuvakuutus.

LähiTapiolan tuotepäällikkö Hanna Saarelainen kertoo, että yleisimpiä omalla autolla ulkomailla matkatessa sattuvia vahinkoja ovat liikennevahingot, kuten lievät kolarit, sekä auton tekniset viat.

Autolla ulkomailla matkatessa mukaan pitää ottaa voimassaolevan vakuutuksen lisäksi passi, henkilöllisyystodistus ja rekisteriotteen paperinen versio. Autossa tulee olla viralliset EU-rekisterikilvet.

Jos käytettävä auto on jonkun toisen nimissä, tulee reissuun lähtijällä olla lupa omistajalta tai rahoitusyhtiöltä, että auton voi varmasti viedä ulkomaille. Venäjälle matkustaessa tulee myös muistaa pyytää vakuutusyhtiöltä Green Card, jotta välttyy rajavakuutuksen ostamiselta rajalla. Green Card on hyvä olla mukana aina, kun autoillee Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Tutkimustiedot perustuvat LähiTapiolan teettämään Arjen katsaus -kyselytutkimukseen. Kantar TNS:n tekemä tutkimus toteutettiin toukokuussa ja siihen vastasi 1 007 iältään 15-74 -vuotiasta suomalaista.

Lähde: LähiTapiola


---


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.