Valokuvaaja vinkkaa: Älä laita Tinderiin tällaisia kuvia – "Laiskaa, pinnallista ja turhamaista"

Tinder-kuviin erikoistuneen valokuvaajan mukaan hyvä kuva saattaa auttaa "sen oikean" löytämisessä.

Sillä, mihin suuntaan Tinder-profiilisi sovelluksessa pyyhkäistään, riippuu hyvinkin oleellisesti profiiliin valituista kuvista.

Tinderistä kaksi kirjaakin kirjoittanut Sanna Kiiski on muun muassa todennut MTV Uutisille aikaisemmin, että Tinder-profiilia ei välttämättä katsele "sillä silmällä", jos kuvissa näkyvillä asioilla ei ole juurikaan merkitystä.

Itselleen merkityksettömillä asioilla Kiiski viittasi esimerkiksi kuntosalilla otettuihin selfieihin tai kuviin kalliista auton ratista tai kellosta.

Myös newyorkilaisvalokuvaaja Charlie Grossolla on muutama sananen sanottavana – varsinkin huonoista Tinder-kuvista.

Tinder-kuviin erikoistunut valokuvaaja

New York Postin haastatteleman Grosson mukaan hyvän Tinder-kuvan voimaa ei sovi ala-arvioida. Nainen on erikoistunut vuodesta 2015 asti ottamaan nimenomaan Tinderiin sopivia kuvia. 

Grosson mukaan hänen asiakkaansa etsivät deittisovelluksesta yhteyksiä tositarkoituksella, mutta eivät vain tiedä miten sen tekisivät.

Halvaksi Grosson ottamat kuvat eivät kuitenkaan tule. Hän laskuttaa kuvaussessiosta 1500 dollaria eli vajaat 1300 euroa. Grosso kuitenkin jakoi New York Postille muutaman ilmaisen vinkin, millaisia Tinder-kuvia ei ainakaan kannata ottaa ja millaisilla kuvilla hän takaa menestyksen deittisovelluksessa.

Unohda "duckface"

"Duckface" eli pusuhuulet saavat Grossolta ehdottoman ein, sillä hänen mielestään "tule tänne" -pusuhuulet vihjaavat yleensä vain yhtä asiaa.

– Sama asia kuin näyttäisi vähän liikaa ihoa. Superseksikkäät kuvat deittailijoista, jotka ovat vain minimaalisesti pukeutuneet, houkuttelevat vain tietyn tyyppisiä ihmisiä. Ja se on ok, jos se on se mitä haluat, Grosso toteaa.

Sen sijaan Grosso kehottaa asiakkaitaan olemaan vain oma itsensä ja hymyilemään. 

– Rentoutunut ja samaistuttava tunnelma voittaa epäaidon joka kerta.

Harkitse peiliselfietä

Peiliselfie saattaa vaikuttaa näppärältä vaihtoehdolta ottaa kuva itsestään, mutta Grosso kehottaa harkitsemaan uudelleen.

– Se on laiskaa, pinnallista ja turhamaista. Ihmiset tekevät helposti karmeita virheitä, kuten peittävät kasvonsa puhelimellaan, Grosso toteaa.

Peiliselfien sijaan Grosso kehottaa asettamaan puhelimen ajastimen päälle ja sommittelemaan kuvan rajausta paremmin.

– Kuvat, jotka on otettu vyötäröstä ylöspäin, ovat yleensä kaikkein imartelevimpia. 

Rajauksessa kannattaa huomioida myös se, ettei "katkaise" kuvaa hölmöstä kohtaa, kuten esimerkiksi kaulasta, jolloin jää vain vaikutelma kelluvasta päästä ilman kaulaa.

Etsi itsellesi luonnollinen tapa poseerata

Instagramissa, varsinkin sosiaalisen median vaikuttajien kuvissa näkee hymyttömiä poseerauksia, jotka eivät välttämättä näytä kovin luonnollisilta.

Grosson mielestä kannattaa pohtia, kuinka lähestyttävänä Tinderin käyttäjät kokevat kylmän viileän näköisen ihmisen.

Jos poseeraaminen kuvassa tuntuu itsestään kiusalliselta, kannattaa kokeilla käyttää esimerkiksi huonekaluja rekvisiittana. Esimerkiksi tuolin tai sohvan yli nojaaminen tuo kuvaan enemmän muotoa.

Huonekaluista ei välttämättä kannata valita Grosson mukaan kuitenkaan sänkyä.

– Kallistunut asento (selällään makuulla) ei ole imarteleva, Grosso toteaa.

Jos seisoessa tuntuu siltä, että ei esimerkiksi tiedä minne laittaisi kädet, kannattaa kokeilla istumista.

Katseen ei ole myöskään aina pakko olla suoraan kameraa kohti.

– Katseen laskeminen hieman kamerasta pois päin luo mielenkiintoisen dynamiikan.

Peukut alas

Poseerausta suunnitellessaan, ei välttämättä kannata turvautua niihin kaikkein kliseisimpiin vaihtoehtoihin. Grosson mielestä varsinkin "peukut pystyssä" hymyileminen on erityisen tyylitön ratkaisu.

Poseeramisen lisäksi Grosso kehottaa miehiä keskittymään pukeutumiseen. Huonosti istuva t-paita voi antaa hieman sotkuisen kuvan, kun taas esimerkiksi rento kauluspaita siistien farkkujen kanssa luo huolitellumman vaikutelman.

Viimeinen silaus kuvalle on kliseisen poseerauksen sijaan kutsuva hymy!

Jätä aurinkolasit pois

Aurinkolasit kannattaa jättää pois Tinder-kuvista – varsinkin sisällä otetuista. Grosson mukaan aurinkolasit päässä poseeraaminen antaa henkilöstä todennäköisesti liian "coolin" vaikutelman, eikä missään nimessä ainakaan lähestyttävää mielikuvaa.

Aurinko kannattaa kuitenkin huomioida kuvissa, tai ainakin sen suunta. Jos seisot suoraan ikkunan edessä, kuvat saattavat valoittua niin, että kasvot jäävät tummiksi. Kuvaussuunta kannattaakin kääntää niin, että kasvoille lankeaa luonnollista valoa.

Katso myös: Lauri käytti nettideittipalveluita 10 vuotta – mitä "Tinder-kulttuuri" tekee parinvalinnalle?

Lauri käytti nettideittipalveluita 10 vuotta – mitä"Tinder-kulttuuri"tekee parinvalinnalle? 1:53

Lue myös:

    Uusimmat