Kannattaako Tinderiin napata autokuva tai kuntosaliselfie? – "Varmasti on naisia, joihin ne uppoavat"

Millaisella kuvalla huomion saisi kiinnitettyä itseensä Tinderissä? Kysymykseen ei ole helppo vastata. – Jos kuvissa näkyvillä asioilla ei ole merkitystä, silloin profiilia ei katsele "sillä silmällä", Tinderistä kirjan kirjoittanut Sanna Kiiski pohtii.

Mies oli Tinderissä veljensä kuvilla. Näin siitä huolimatta, että hän itse oli aivan eri näköinen.

– Itselleni ei sen pointti kyllä avautunut. Toisaalta, eiväthän kaikki edes halua tavata. He saavat tyydytyksensä pelkistä matcheista, Sanna Kiiski pohtii.

Veljensä otoksilla liikenteessä olleeseen mieheenkin Tinderissä törmännyt Sanna julkaisi ensimmäisen Tinder-kirjansa vuonna 2020. Toisessa teoksessaan Tinder-päiväkirja 2 — Miesten puolella (Docendo, 2021) Sanna tutkiskelee sovellusdeittailua miesten kantilta.

Millaisella kuvalla saisi huomiota?

Niin – mikä Tinderissä vetoaa? Millaisella kuvalla huomion saisi kiinnitettyä itseensä?

Se on tuhannen taalan kysymys, josta on kirjoitettu lukemattomia artikkeleita.

Kirjassaan Sanna päätyy esimerkiksi tutkimaan Tinderiä käyttävän Joonaksen profiilia; ystävä on värvännyt Sannan auttamaan, sillä yrityksestä huolimatta kunnon matcheja ei Joonakselle tunnu syntyvän. Mistä kiikastaa?

Kannattaako Tinderiin valita kuntosaliselfie? 

Kävi ilmi, että Sanna itsekin oli jo törmännyt Joonakseen – ja "swaipannut vasemmalle". Osasyy oli miehen kuvavalinnoissa: useissa otoksissa oltiin ilman paitaa tai kuntosalilla. Lisäksi profiilista löytyi kuva auton ratista sekä kuva, jossa näkyi Breitling-merkkinen kello

– Haluan korostaa, että nämä eivät uppoa nimenomaan minuun. Varmasti on naisia, joihin ne uppoavat, Sanna sanoo.

– Jos haluaa miehen, jolle on tärkeää hieno auto, tai joka käy hienoissa ravintoloissa, sehän on ihanaa, jos kaksi ihmistä näin löytää toisensa.

Niin – yleisohjetta varmoista kuvavalinnoista on mahdotonta antaa. Se, mikä vetoaa yhteen, karkottaa toisen.

– Jos kuvissa näkyvillä asioilla ei ole merkitystä, silloin profiilia ei katsele "sillä silmällä". Silloin tällaiset kuvat saattavat jopa ärsyttää.

Yhden lauseen sutkautus ei riitä

Kauneus on tunnetusti katsojan silmässä, ja jokainen etsiikin Tinderistä juuri omiin kriteereihinsä sopivaa seuraa. 

Sanna pitäisi plussana sitä, että mies on kirjoittanut jonkunlaisen esittelyn itsestään – yhden lauseen vitsikäs sutkautus kun ei kerro ihmisestä paljon mitään. Rakkauden löytymistä voi edesauttaa kertomalla itsestään selkeästi jotakin kiinnostavaa.

182-senttisenä Sannaa kiinnostaa profiilissa myös miehen pituus. Lisäksi hän kiinnittää huomiota siihen, jos mies kertoo olevansa isä.

– Koska mikään ei ole niin seksikästä kuin se, että mies on hyvä isä, hän vinkkaa.

Entä, jos puhuisimme kadulla juuri kohtaamillemme ihmisille samalla tavalla kuin viestittelemme deittiappien kautta? Katso hulvaton video ihmiskokeesta:

Osittainen lähde: Sanna Kiiski: Tinder-päiväkirja 2 – Miesten puolella (Docendo, 2021)

Lue myös:

    Uusimmat