Sorrutko Tinder-mokaan? Moni sabotoi rakkausmahdollisuutensa näin: "Mielessä on ajatus, että tämä tyyppi on ihan kasi plussa, mutta.."

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48
Miehen kuvassa ovat vatsalihakset, mutta ei päätä? Huumorivideomme kertoo, mitkä miestyypit jokainen sinkku tapaa Tinderissä ainakin kerran!

Sanna Kiiski pohtii toisessa teoksessaan Tinder-päiväkirja 2 — Miesten puolella sovellusdeittailua miesten kantilta. Deittisovellusten maailmassa mahdollisuuksia on liikaakin. Moni putoaakin niin sanottuun Tinder-ansaan, jossa sovellus on vain ajanvietettä, ja sieltä haetaan aina uutta matchia.

"Vaikka sieltä ei mitään actionia tullutkaan, olipahan kuitenkin jotain, mitä selata".

"Olin taas tylsistynyt, joten selailin Tinderiä".

"Ihan kauheaa kun tajusin, että se oli mulle vaan ajanvietettä ja siellä mä swaippailin illat pitkät ihan tylsistymistä estääkseni".

Uudessa Tinder-teoksessaan deittimaailmasta kirjoittanut Sanna Kiiski kuvailee "Tinder-ansaa", johon niin moni on vaarassa pudota. Deittisovellusten maailmassa mahdollisuuksia nimittäin on rajattomasti – siis aivan liikaa yhdelle ihmismielelle.

– Ei ennen ollut näin paljon mahdollisuuksia tutustua toisiin ihmisiin, Sanna kuvailee.

Teoksessaan Tinder-päiväkirja 2 — Miesten puolella (Docendo, 2021) Sanna pohtii sovellusdeittailua miesten kantilta.

"Se helppous on tuonut vaikeuskertoimen"

Tinder on mullistanut deittimaailman. Ei menneiden vuosikymmenten Suomessa "saatu matcheja" yötä myöten.  Sen sijaan ihmiset kaipasivat toisiaan, rustasivat romanttisia kirjeitä ja kenties lähettivät tekstarin, jos saldoraja antoi myöten.

Nykymaailmasta vastaavanlainen hidas kaipaus puuttuu.

– Kaikki on nopeaa ja instaa. Tavallaan helpompaa, mutta toisaalta se helppous on tuonut vaikeuskertoimen, Sanna pohtii.

"Mielessä on ajatus, että tämä tyyppi on ihan kasi plussa, mutta.."

Jos Tinder on "vain tekemistä", tapa piristää tylsää iltaa, houkutus hakea aina uutta kumppaniehdokasta on suuri. Osa käyttäjistä jääkin sovellukseen roikkumaan, vaikka kehitteillä olisi orastava parisuhde aiemman matchin kanssa.

– Tietylle ihmistyypille se on haastavaa: mielessä on ajatus, että tämä tyyppi on ihan kasi plussa, mutta ajattele, jos nyt tästä swaippaankin eteenpäin, ja se unelmien mies onkin siellä ihan kohta? Mitä, jos olisikin joku vielä vähän komeampi, rikkaampi ja pidempi? Joku vielä enemmän kaikkea? Sanna kuvaa.

– Tinder luo illuusion, jota ei ollut, kun piti livenä lukiosta, tansseista tai jostakin urheiluharrastuksista löytää poikaystävä. Siellä näki koko ajan, että tässä nämä vaihtoehdot nyt ovat.

"Ollaanko vai ei, ghostataan ja palataan"

Sanna itse on syntynyt 1974. Silloin jokainen tunsi saman koulun ikätoverit ja tiesi, ketkä ovat samaa ikäluokkaa ja siten mahdollisia tyttö- ja poikakavereita.

– Moni suhde nykyisin on kuin Pokemon Go -tyyppistä peliä, eräänlaista tanssia: ollaanko vai ei, ghostataan ja palataan, Sanna pohtii.

Hän itsekin on keskustellut Tinderissä sellaisten miesten kanssa, jotka lyhyen viestinvaihdon jälkeen tuntuvat katoavan kuin ilmaan. Sanna uskoo, että osa saakin ilonsa Tinderin pelinomaisesta maailmasta.

– He keräilevät matcheja ja saavat siitä tyydytyksen. Eivät siis siitä, miten monen kanssa käyvät treffeillä, vaan siitä tunteesta, että "tuokin olisi lähtenyt mun kanssani ulos". Samalla Tinderissä on monta muuta jonossa.

"Tinderistä saa varmasti eniten irti sitä kautta, että..."

Sanna kuitenkin uskoo, että Tinderistä voisi löytää rakkauden, mystisen Sen Oikean.

– Itsehän olen löytänyt rakkauden kadulla kulkiessakin. Rakkauden voi löytää mistä tahansa. Joku voi vaikka soittaa väärään numeroon ja löytää sieltä rakkauden! Elämän paras puoli on se, että koska tahansa voi tapahtua jotakin kivaa. Tärkeintä olisi se, että oli foorumi mikä tahansa, on siellä oikealla mentaliteetilla, Sanna sanoo.

– Tinderistä saa varmasti eniten irti sitä kautta, että kuvailee itsensä rehellisesti ja on valmis olemaan avoin sen suhteen, kenet voisi vielä tavata. On avoin tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja ylipäätään siihen, että voi rakastua. Antaa sille mahdollisuuden.

Ja kun tapaa mielenkiintoisen ihmisen, Tinder tulee panna kiinni. Oikeasti.

– Pysähdy sen ihmisen äärelle ja tutustu juuri silloin vain häneen. Katso, mitä siitä voisi tulla.

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän surkuhupaisaan listaan voit taatusti samaistua:

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53

Osittainen lähde: Sanna Kiiski: Tinder-päiväkirja 2 – Miesten puolella (Docendo, 2021)Lue myös:

    Uusimmat