Valmistujaiset tulossa? Älä unohda näitä!

Lauantaina 2.6. vietetään jälleen ylioppilasjuhlia ja muita valmistujaisia. Kokosimme yhteen muistilistan juhlien järjestäjille, jotta päivä sujuu mutkattomasti.

Nämä viisi asiaa sinun tulisi ainakin muistaa valmistujaisjuhlia suunnitellessasi.

1. Hanki riittävästi tuoleja

Syöminen on hankalaa seisaaltaan ja väsähtäneille vieraille tulisi tarjota mahdollisuus istahtaa. Mikään ei ole niin turhauttavaa juhlissa, kuin jatkuva seisominen! Jos sinulla ei siis ole tuoleja tarpeeksi omasta takaa, lainaa naapurilta tai sukulaiselta muutama lisää, tai osta niitä halvalla kirpputorilta tai kierrätyskeskuksesta.

2. Tankkaa WC-paperia

Tämä asia kuulostaa itsestään selvältä, mutta silti se saattaa usein juhlajärjestelyjen tohinassa päästä unohtumaan. Muista siis ostaa WC-paperia niin paljon, että sitä on varmasti tarpeeksi, tai mieluummin jopa liikaa..

3. Aseta ruokatarjottaviin esittelylaput

Ruokatarjottavien eteen kannattaa laittaa laput joissa kerrotaan mitä kyseinen ruoka sisältää. Näin esimerkiksi laktoosi-intolerantikko, vilja-allergiasta kärsivä tai kasvissyöjä tietää mitä ruokaa voi syödä ilman, että heidän tarvitsee lähteä selvittämään jokaista ruokaa erikseen juhlien emännältä.

4. Pidä huoli ilmanvaihdosta

Auringon porottaessa ikkunoista sisään juhlavieraista ahtaaseen asuntoon, tulee vieraille helposti kuuma. Parhaisiin juhlavaatteisiinsa pynttäytyneet vieraat tuskin haluavat hikoilla vaatekertojaan märiksi, joten pidä huoli, että asunnon ilmanvaihto pelaa juhlien aikana. Pidä ulko-ovea, muutama ikkunaa tai parvekkeenovea auki ainakin silloin tällöin, raikkaan ilman takaamiseksi.

Jos asut omakotitalossa, aseta tuoleja ja pöytiä myös pihalle ja terassille. Näin vieraat voivat halutessaan oleskella myös ulkosalla.

5. Raivaa tilaa lahjoille

Etsi jo etukäteen sopiva paikka, kuten tyhjä pöytä ylioppilaslahjoja varten. Näin pidät asunnon järjestyksessä sen sijaan, että lahjoja lojuisi siellä täällä ympäri asuntoa.

6. Muista musiikki

Jos haluat saada ylioppilasjuhlista tylsien kahvikekkereiden sijaan juhlavamman ja iloisemman tapahtuman, mieti tarkkaan minkälaista musiikkia juhlissa taustamusiikkina soitat. Suunnittele jo etukäteen valikoima levyjä jotka mielestäsi sopisivat yhteen juhlien yleisilmeen kanssa.

Sopiiko juhlien tunnelmaan parhaiten rauhallinen jazzmusiikki, juhlava klassinen, vai leppoisa kitarafolk? Muista, että taustamusiikki tuo parhaimmillaan tunnelmaa juhliin. Musiikki ei saa kuitenkaan olla liian kovalla, jottei se häiritsisi juhlijoiden keskustelua keskenään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat