Suurturnauksessa kuohahti: Venäläinen asteli yleisön eteen tahdittomassa paidassa – "Luulisi pelaajan ymmärtävän"

Naistenniksen ykköspelaaja Iga Swiatek on arvostellut kovin sanoin venäläistä Anastasia Potapovaa tämän edesottamuksista Indian Wellsin huipputurnauksessa. 

Potapova kohautti turnauksessa viime sunnuntaina, kun hän asteli pelaajatunnelista otteluun Jessica Pegulaa vastaan jalkapalloseura Moskovan Spartakin punaisessa pelipaidassa. 

Pääkuvan videolla Potapovan kohua nostattanut kentälle tulo. 

Puolalainen Swiatek, joka on julkisesti tuominnut Venäjän sotatoimet Ukrainassa ja osoittanut tukea ukrainalaisille, hämmästyi tempusta.  

– Rehellisesti sanottuna olin yllättynyt. Luulisi pelaajan ymmärtävän, ettei hänen pitäisi esitellä näkemyksiään tällä tavalla näinä aikoina, vaikka hän olisi joukkueen fani, 21-vuotias Swiatek totesi. 

Swiatek kertoi keskustelleensa paitaepisodista naistenniksen kattojärjestön WTA:n edustajien kanssa.

– Luulen, että jatkossa näitä tapauksia nähdään vähemmän, sillä he aikovat selvittää pelaajille, ettei venäläisten joukkueiden mainostaminen ole sallittua näinä päivinä.

– Tämä muistutus olisi pitänyt kuitenkin antaa jo paljon aikaisemmin. Pukuhuoneissa oli paljon kaaosta sodan sytyttyä, parempaa johtajuutta peräänkuuluttanut Swiatek jatkoi.  

Potapova, 21, perusteli paitavalintaansa sillä, että hän on ollut seuran fani 13-vuotiaasta saakka, eikä nähnyt siinä mitään provokatiivista. 

Maailmanlistalla 28. sijalla oleva Potapova hävisi kolmannen kierroksen ottelunsa Pegulalle. Swiatek on puolestaan edennyt turnauksessa puolivälierävaiheeseen.

C More esittää suoria ottelulähetyksiä Indian Wellsin WTA-turnauksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat