Valkosuklaa-mansikkakääretorttu

Kesäinen kääretorttu syntyy makeista mansikoista ja suussa sulavasta valkosuklaasta.

Leivo maistuva kääretorttu vehnä- ja ohrajauhoilla. Voit myös käyttää pelkkiä ohrajauhoja, jos haluat välttää vehnää.

Kääretortun täydellinen täyte syntyy aidoista mansikoista tehdystä survoksesta. Tortun päälle levitetään kermavaahtoa, joka saa täyteläisen makunsa valkosuklaasta. Koristele torttu makeilla mansikoilla!

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½ dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2-3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
3-4 dl mansikoita ohuina viipaleina

Valkosuklaakermavaahto:
n. 150 g valkosuklaata tai (mascarpone)tuorejuustoa
1 tlk kuohu- tai vispikermaa ( 2dl)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
valkosuklaakermavaahtoa
3-4 dl mansikoita
(sitruunamelissan lehtiä)

Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnä-ohrajauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen (1½-3 min). Mikäli käytät tuorejuustoa, hetken pehmennys mikrossa riittää (10-15 sek.). Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Kaada hieman jäähtynyt suklaa tai pehmeä tuorejuusto kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti.

Levitä torttulevylle ensin mansikkasurvos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle mansikat ohuina viipaleina tai pieniksi pilkottuina sekä noin 1/3 kermaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Kaada loppu valkosuklaakermavaahto tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen. Koristele mansikoin ja halutessasi sitruunamelissan lehdin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat