Kesä tuo mukanaan mansikat ja niistä tehdyt tortuthan ovat parhaimmillaan Suomen suvessa. Tässä kääretorttutaikinaan on käytetty vehnäjauhojen lisäksi hieman ohrajauhoja ja täytteeseen kermavaahtoon valkosuklaata, myös mascarbone-tuorejuustoa kannattaa kokeilla vaihtoehtona. Ne tuovat täyteläisyyttä kääretortun makuun. Kuvan torttu meni alta aika yksikön kera kesävieraiden. Nautinnollisia herkutteluhetkiä!
Kääretorttupohja:
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl erikoisvehnäjauhoja
- ½ dl ohrajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte:
- 2-3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
- 3-4 dl mansikoita ohuina viipaleina
Valkosuklaakermavaahto
- n. 150 g valkosuklaata tai (mascarbone)tuorejuustoa
- 1 tlk kuohu- tai vispikermaa (2 dl)
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Päälle:
- valkosuklaakermavaahtoa
- 3-4 dl mansikoita
- (sitruunamelissan lehtiä)
Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnä-ohrajauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen (1½-3 min). Mikäli käytät tuorejuustoa, hetken pehmennys mikrossa riittää (10-15 sek.). Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen.
