Valkosuklaa-mansikkakääretorttu

Kesä tuo mukanaan mansikat ja niistä tehdyt tortuthan ovat parhaimmillaan Suomen suvessa. Tässä kääretorttutaikinaan on käytetty vehnäjauhojen lisäksi hieman ohrajauhoja ja täytteeseen kermavaahtoon valkosuklaata, myös mascarbone-tuorejuustoa kannattaa kokeilla vaihtoehtona. Ne tuovat täyteläisyyttä kääretortun makuun. Kuvan torttu meni alta aika yksikön kera kesävieraiden. Nautinnollisia herkutteluhetkiä!

Kääretorttupohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl ohrajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 2-3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
  • 3-4 dl mansikoita ohuina viipaleina

Valkosuklaakermavaahto

  • n. 150 g valkosuklaata tai (mascarbone)tuorejuustoa
  • 1 tlk kuohu- tai vispikermaa (2 dl)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Päälle:
  • valkosuklaakermavaahtoa
  • 3-4 dl mansikoita
  • (sitruunamelissan lehtiä)

Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnä-ohrajauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen (1½-3 min). Mikäli käytät tuorejuustoa, hetken pehmennys mikrossa riittää (10-15 sek.). Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen.

Kaada hieman jäähtynyt suklaa tai pehmeä tuorejuusto kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Levitä torttulevylle ensin mansikkasurvos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle mansikat ohuina viipaleina tai pieniksi pilkottuna sekä noin 1/3 kermaseoksesta.

Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Kaada loppu valkosuklaakermavaahto tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen. Koristele mansikoin ja halutessasi sitruunamelissan lehdin.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat