Valkosipulihunaja trendaa flunssanhoidossa – tästä syystä nämä "luonnonlääkkeet" kannattaa yhdistää

Jäätelö, kuumaa vettä vai vodka – miten ihmiset parantavat flunssaa? 3:54
KATSO MYÖS VIDEO: Kyselimme ihmisiltä eri maista, millä tavoin he yrittävät nujertaa flunssaoireet. Katso vinkit videolta!

Sekä hunajaa että valkosipulia pidetään tehokkaana luonnonmukaisena flunssalääkkeenä. Nyt flunssaisten tiktokaajien keskuudessa trendaa valkosipulihunaja.

Hunaja ja valkosipuli ovat olleet jo useiden sukupolvien ajan suosittuja flunssan ehkäisyyn ja hoitoon käytettyjä luonnon lääkekaapin tuotteita.

Hunaja sisältää vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja, bakteereja tappavaa defensin-1-proteiinia ja erilaisia haihtuvia yhdisteitä ja flavonoideja, joiden oletetaan ehkäisevän bakteerien ja sienten kasvua, kertoo Suomen mehiläishoitajien liitto.

National Library of Medicinen mukaan hunajalla on syöpää estäviä ja antimetastaattisia vaikutuksia. 

Myös valkosipuli sisältää joidenkin tutkimusten mukaan syövältä suojaavia aineita. Se myös ehkäisee bakteerien kasvua ja laskee verensokeria ja verenpainetta, kertoo Duodecim.

Siksi tuskin on ihme, että useat tiktokaajat ja jotkut asiantuntijat ovat nyt innostuneet hoitamaan flunssan oireita valkosipulihunajalla.

New York Post kertoo, että hashtagilla HoneyGarlic on yli 40-miljoonaa katselukertaa TikTokissa nyt, kun ihmiset pyrkivät välttymään kausiflunssalta ja -influenssalta tai haluavat nopeuttaa niiden paranemista.

Tiktokaajat hehkuttavat valkopsipulihunajan terveyshyötyjen perustuvan siihen, että sekoitettuna toisiinsa hunaja ja valkosipuli fermentoituvat, mikä tehostaa valkosipulin vaikutusta.

Valmista ajoissa, fermentoituminen vie aikaa

Hyvinvointibloggaaja McKenzie Wheeler jakaa Happy Mama Essentials -Instagram sivullaan reseptin valkosipulihunajan valmistamiseksi, kertoo New York Post.

Jos kärsit flunssasta juuri tällä hetkellä, olet jo myöhässä: talvi ja flunssakausi ovat kuitenkin pitkiä, joten ehkä yksi erä kannattaa valmistaa tekeytymään heti.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yksinkertaisuudessaan valkosipulihunaja valmistetaan laittamalla kuoritut valkosipulit tyhjään purkkiin ja peittämään ne hunajalla.

Sulje purkki löyhästi, sillä sinun on ”röyhtäytettävä” se päivittäin, jotta saat purkista fermentoitumisesta eli käymisestä muodostuneen paineen laskettua pois.

Säilytä purkkia kuivassa ja viileässä paikassa kolmesta neljään viikkoa.

Kun valkosipulihunajasi on fermentoitunut, voit nauttia sitä esimerkiksi vihannesten tai juuston ja keksien kanssa. Älä kuitenkaan lämmitä hunajaa, sillä kuumuus tuhoaa siitä entsyymejä.

Lue myös:

    Uusimmat