Valkoista pellavapukua päälle ja kaupoille: Miami Vicen Ferrari on myynnissä – muttei halvalla

Kaikki 1980- ja 1990-luvuilla poliisisarjoja väijyneet muistavat Miami Vicen. Ja vielä paremmin muistamme sarjaan luodun tyylikkyyden vaatteineen, puhelinluettelon kokoisine matkapuhelimineen ja – valkoisen Ferrari Testarossan, puikoissaan Don Johnsonin esittämä Sonny Crockett ja Philip Michael Thomasin hahmo Rico Tubbs.

Asiantuntija-arvioiden mukaan elokuussa Kalifornian Montereyssa kaupiteltava vuoden 1986 Ferrari Testarossa lähtee ostajan mukaan noin 800 000 jenkkidollarilla, joka on noin 720 000 euroa. Autoblog-verkkojulkaisun mukaan samanlaista "Fefeä" kaupiteltiin viime vuonna eBayn kautta hurjaan 1,75 miljoonan dollarin hintaan, siis lähes 1,6 miljoonalla eurolla.

Tarina kertoo, että auto päätyi sarjaan Ferrarin aiheuttaman kohun myötä: kaksi ensimmäistä tuotantokautta floridalaispoliisit ajelivat feikki-Ferrarilla, Corvetten pohjillle tehdyllä Daytona Spyder -mallia muistuttavalla tekeleellä. Asia sovittiin lopulta siten, että Ferrari toimitti kaksi mustaa Testarossaa tuotantoyhtiölle. Autoista maalattiin ohjaaja Michael Mannin käskystä valkoiset siksi, että ne erottuisivat paremmin ilta- ja yökohtauksissa.

Tässä Testarossassa on 4,9-litrainen V12-moottori, joka tuottaa 390 hevosvoimaa. Vaihdelaatikko on viisilovinen, penkit sähkösäätöiset ja vakionopeudensäädinkin on. Kojelautaan on pultattu myös 1980-lukulainen matkapuhelin.

Kun Miami Vicen kuvaukset päättyivät 1989, auto laitettiin varastoon. Tällä hetkellä mittarilukema on 16 124 mailia, siis vajaat 26 000 kilometriä. Auton moottori on huollettu vastikään 8 000 dollarin hintaan ja huoltohistorian kerrotaan olevan moitteeton ja dokumentoitu.

Aitoustodistukset löytyvät sekä Ferrarin Pohjois-Amerikan toimistolta että Ferrari Classichelta myönnettynä. Jälkimmäinen on klassisten Ferrarien omistajien oma virallinen osastonsa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja