Valkoista pellavapukua päälle ja kaupoille: Miami Vicen Ferrari on myynnissä – muttei halvalla

Kaikki 1980- ja 1990-luvuilla poliisisarjoja väijyneet muistavat Miami Vicen. Ja vielä paremmin muistamme sarjaan luodun tyylikkyyden vaatteineen, puhelinluettelon kokoisine matkapuhelimineen ja – valkoisen Ferrari Testarossan, puikoissaan Don Johnsonin esittämä Sonny Crockett ja Philip Michael Thomasin hahmo Rico Tubbs.

Asiantuntija-arvioiden mukaan elokuussa Kalifornian Montereyssa kaupiteltava vuoden 1986 Ferrari Testarossa lähtee ostajan mukaan noin 800 000 jenkkidollarilla, joka on noin 720 000 euroa. Autoblog-verkkojulkaisun mukaan samanlaista "Fefeä" kaupiteltiin viime vuonna eBayn kautta hurjaan 1,75 miljoonan dollarin hintaan, siis lähes 1,6 miljoonalla eurolla.

Tarina kertoo, että auto päätyi sarjaan Ferrarin aiheuttaman kohun myötä: kaksi ensimmäistä tuotantokautta floridalaispoliisit ajelivat feikki-Ferrarilla, Corvetten pohjillle tehdyllä Daytona Spyder -mallia muistuttavalla tekeleellä. Asia sovittiin lopulta siten, että Ferrari toimitti kaksi mustaa Testarossaa tuotantoyhtiölle. Autoista maalattiin ohjaaja Michael Mannin käskystä valkoiset siksi, että ne erottuisivat paremmin ilta- ja yökohtauksissa.

Tässä Testarossassa on 4,9-litrainen V12-moottori, joka tuottaa 390 hevosvoimaa. Vaihdelaatikko on viisilovinen, penkit sähkösäätöiset ja vakionopeudensäädinkin on. Kojelautaan on pultattu myös 1980-lukulainen matkapuhelin.

Kun Miami Vicen kuvaukset päättyivät 1989, auto laitettiin varastoon. Tällä hetkellä mittarilukema on 16 124 mailia, siis vajaat 26 000 kilometriä. Auton moottori on huollettu vastikään 8 000 dollarin hintaan ja huoltohistorian kerrotaan olevan moitteeton ja dokumentoitu.

Aitoustodistukset löytyvät sekä Ferrarin Pohjois-Amerikan toimistolta että Ferrari Classichelta myönnettynä. Jälkimmäinen on klassisten Ferrarien omistajien oma virallinen osastonsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja