Valko-Venäjä ottamassa käyttöön kuolemanrangaistuksen terroristeille – taustalla aktivistien yritys sabotoida venäläisjoukkojen kuljettaminen Ukrainaan

Valko-Venäjän parlamentin alahuone on päättänyt, että terrorismin yrityksestä voitaisiin jatkossa rangaista kuolemanrangaistuksella. Asiasta kertoo Guardian-lehti.

Rikoslain uudistus vaatii vielä parlamentin ylähuoneen ja maan johtajan Aljaksandr Lukashenkan tuen, ennen kuin laki tulee voimaan.

Lakiuudistuksen taustalla on aktivistien yritykset sabotoida rautatieverkostoa, jotta venäläisten sotajoukkojen kuljettaminen Ukrainaan vaikeutuisi.

– Tuhoavat voimat jatkavat ääriterroristista toimintaa yrittämällä horjuttaa Valko-Venäjää provosoimalla sisäistä epävakautta ja konflikteja, alahuoneen puheenjohtaja Vladimir Andreychenko perusteli päätöstä. 

– Rautatieverkostoa, joka on strategisesti tärkeä kohde, yritetään vaurioittaa. Terroristien toiminnalle ei voi olla minkäänlaista oikeutusta, hän jatkoi.

Venäjä hyödynsi läheistä liittolaistaan Valko-Venäjää valmistellessaan hyökkäystään Kiovaan sotatoimien alkuvaiheessa. Valkovenäläisten rautatietyöläisten, hakkereiden ja toisinajattelijoiden verkosto häiritsi Venäjän sotavoimien kuljetuksia. Hidastukset antoivat Ukrainalle lisää aikaa valmistautua Venäjän hyökkäykseen.

Lue myös:

    Uusimmat