Mainos

Valitse lapsen kumisaappaat huolella – kiinnitä huomiota näihin asioihin

Lasten kenkien sekä kumppareiden valinta saattaa joskus aiheuttaa päänvaivaa vanhemmille, sillä lapsen jalka kasvaa nopeasti lyhyessä ajassa. Aina uutta saapasta ostettaessa sekä kauden vaihtuessa on aika mitata lapsen jalka ja varmistaa, että lapsen käytössä on oikean kokoinen saapas, Yousport.fi muistuttaa.

Paras aika jalan mittaukseen on illalla, sillä jalka kasvaa ja leviää päivän aikana ihan kuten aikuisillakin. Kannattaa myös muistaa mitata molemmat jalat, sillä jalat ovat usein hieman eri pituiset.

Lasten saappaan tulee pitää jalka lämpimänä, kestää kovaa käyttöä ja tukea kasvavaa jalkaa. Siksi on tärkeää valita lasten kumisaappaat oikein. Esimerkiksi Nokian Jalkineiden lestimitoitus on kävelykenkien mitoitusta väljempi ja sisältää ns. villasukkavaran.

Varaa näin paljon ylimääräistä kärkeen

Aikuisten kengässä tulee olla aina viiden millin käyntivara, sillä kävellessä varpaat liikkuvat eteenpäin. Lasten uusissa kengissä tulisi olla 5 mm:n käyntivaran lisäksi 5–10 millin kasvuvara.

Lasten jalat kasvavat eri ikävaiheissa eri nopeudella: leikki-ikäisen lapsen jalka kasvaa sysäyksittäin 2–3 kokonumeroa vuodessa, päiväkoti-ikäisen noin 2 numeroa ja kouluikäisen noin 1–2 kokonumeroa.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Yousport.fin kanssa.

Lue lisää aiheesta Yousport.fin sivuilta.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.