Välipalaa hiihtolomalaisille

Hiihtolomakauden pyörähdettyä käyntiin riittää laskettelurinteissä, luistinradoilla ja pulkkamäissä taas vilskettä. Reippaan ulkoilun jälkeen maistuu kunnon välipala. Maito ja Terveys ry:n vinkeillä maukkaat ja ravitsevat välipalat syntyvät nopeasti ja vaivattomasti.

Tulisuutta talvipäivään tuovat rapeat tacot, joiden täytteitä voi muunnella jääkaapin sisällön ja mielikuvituksen mukaan. Raikkaat kasvistacot saavat makua ja mehukkuutta tomaatista, kesäkurpitsasta ja salaatista. Tuhdimpaa purtavaa kaipaavat voivat lisätä joukkoon vielä esimerkiksi jauhelihaa tai broileripaloja.

Kreikkalainen dippikastike sopii juureslohkojen ja juustokuutioiden dipiksi. Kasvikset voi pilkkoa ja kastikkeen sekoittaa valmiiksi jo ennen ulkoilua, niin nälkäisten vatsojen ei tarvitse odotella välipalan valmistumista.

Perunarieskat tuovat tuoksua taloon. Helpot rieskat syntyvät perunasosehiutaleista, mutta raaka-aineeksi sopii hyvin myös edellisenä iltana tähteeksi jäänyt perunasose. Lämpimät rieskat kylmän maidon kera katoavat hetkessä herkkusuihin.

Täytetyt kasvistacot 4 kpl

l4 tacokuorta Täyte: 1/2 kesäkurpitsaa 1 tl voita/margariinia 1/2 tl salaattimausteseosta tai rakuunaa, meiramia, aromisuolaa ja mustapippuria

Lisäksi: 4 salaatinlehteä 1 dl juustoraastetta 1 tomaatti lohkottuna

1. Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa paistinpannuun. Lisää rasva ja kuumenna sekoittaen, kunnes neste haihtuu. Lisää salaattimausteseos (tai ripaus rakuunaa, meiramia, aromisuolaa ja mustapippuria). 2. Nosta tacokuoriin salaatinlehdet ja niiden päälle kesäkurpitsaseosta. Peitä pinta juustoraasteella ja kuumenna nopeasti mikroaaltouunissa (täysi teho, noin 15 sekuntia). Koristele tomaattilohkoilla ja tarjoa heti.

Kreikkalainen dippikastike2 annosta

1 dl maustamatonta jogurttia 1 dl kevytranskankermaa 100 g tuoretta kurkkua kuutioina 1/4 tl suolaa 1/2 tl sokeria ripaus mustapippuria (1 valkosipulinkynsi puserrettuna) 1 rkl tilliä tai minttua silputtuna

1. Huuhdo ja kuivaa kurkku. Hienonna se hyvin pieniksi kuutioiksi. 2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. 3. Tarjoa kasvisten dippikastikkeena. Sopii myös kebabin, tacojen ja wrappien kastikkeeksi.

Helpot perunarieskat2 kpl

2 annosta maitoon valmistettua pussiperunasosetta (noin 4 dl) 1/4 tl suolaa 1 muna 2 1/2-3 dl ohrajauhoja

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. 2. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä. 3. Lisää joukkoon ripaus suolaa, muna ja vähitellen jauhoja niin, että saat taputeltavan taikinan. 4. Jaa taikina kahtia ja taputtele pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi, litteiksi leiviksi. Pistele rieskat ja kypsennä uunin keskiosassa 10-15 minuuttia. Tarjoa heti munavoin kera, maidon tai kaakaon kanssa.

(Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat