Valioliigapelaajaa syytetään kahdeksasta raiskauksesta ja useista seksuaalisen väkivallan teoista – väite: toimi kuin ”saalistaja”

Englannin Valioliiga-seura Manchester Cityä edustavaa Benjamin Mendyä syytetään yhteensä kahdeksasta raiskauksesta ja neljästä seksuaalisen väkivallan teosta. Syyttäjän mukaan Mendy toimi kuin ”saalistaja”, kun hän ja hänen ystävänsä Louis Saha Matturie jahtasivat ”haavoittuvaisia” nuoria tyttöjä.

Oikeudenkäynti kahta syytettyä vastaan alkoi maanantaina. Molemmat epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä kaikkiin syytteisiin. Monimutkainen oikeudenkäynti saattaa kestää jopa 15 viikon ajan.

Uutistoimiston AFP:n mukaan syyttäjä Timothy Cray kuvaili Mendyä ja Matturiea ”saalistajiksi, jotka olivat valmiita tekemään vakavia seksuaalirikoksia” jahdatessaan naisia. Cray väitti, että Mendy käyttäytyi ”välinpitämättömästi” naisia kohtaan, jotka olivat ”haavoittuvia ja peloissaan”.

Syyttäjän mukaan Matturien tehtävänä oli ”löytää nuoria naisia ja luoda tilanteita, joissa kyseiset nuoret naiset saatettiin raiskata ja missä heitä voitiin seksuaalisesti pahoinpidellä”. Jos naiset loukkaantuivat tai ahdistuivat, oli se kaksikon mielestä vain ”harmillista”, syyttäjä totesi.

Väitetyt rikokset tapahtuivat kesän 2012 ja viime elokuun välisenä aikana.

Molempia epäiltyjä syytetään kahdeksasta raiskauksesta ja neljästä seksuaalisen väkivallan teosta.

28-vuotias ranskalaispuolustaja Mendy siirtyi Cityyn vuonna 2017. Hän on pelannut yhteensä 75 ottelua manchesterilaisseurassa. Mendy on ollut hyllytettynä siitä lähtien, kun poliisi pidätti hänet viime elokuussa.

Mendy oli Ranskan maajoukkueen mukana kesällä 2018, kun Ranska voitti Venäjällä pidetyissä kisoissa maailmanmestaruuden. Mendy sai turnauksessa peliaikaa vain 40 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja