Mainos

Välimeren kestosuosikki houkuttelee turisteja vuodesta toiseen: Löydä oma Kreikan saaresi!

Oletko aikeissa matkustaa Kreikkaan perheen, rakkaan tai kaveriporukan kanssa? Tämän jutun avulla löydät sinulle parhaiten sopivan saaren.

Kreikka on suosittu matkakohde täynnä toinen toistaan upeampia saaria, joista itselle sopivimman valitseminen voi olla vaikeaa. Perheen kanssa matkustava arvostaa mukavia uimapaikkoja ja lapsiystävällisiä hotelleja. Pariskunnat nauttivat rauhallisista kohteista, joissa riittää nähtävää. Kaveriporukka suuntaa puolestaan kohteeseen, jonka yöelämä on kokemisen arvoinen.

Oli lomasi tarkoitus mikä tahansa, tämän jutun avulla löydät takuulla juuri sinulle sopivan lomakohteen.

Perheen pienimmille ja heidän vanhemmilleen:

Kreeta

Kreeta on todennäköisesti yksi ensi kesän suosituimmista matkakohteista. Kreikan suurin saari tarjoaa ikään tai mielenkiinnon kohteisiin katsomatta kaikille tekemistä ja nähtävää. Kreeta on ollut jo hyvän aikaa lapsiperheiden suosima lomakohde, sillä Plataniaksessa, Agia Marinassa, Agii Apostolissa ja Amoudarassa odottavat lapsiperheiden lomaparatiisit mukavine uimapaikkoineen, mataline rantoineen ja lapsiystävällisine hotelleineen. Kreetalla perheloma onnistuu aina.

Kreetan kaakkoisosassa sijaitsee ehkä koko Kreikan kaunein hiekkaranta: Elafonisi. Vedenrajassa kimaltelevat simpukankuoret romanttisen vaaleanpunaisen sävyissä. Upeaa tässä rannassa on se, että voit kahlailla rannan edustalla sijaitseville pienille saarille tai valtaville hiekkadyyneille. Elafonisilla voit nauttia myös maakravun elämästä istuskellen rannalla hyvässä aurinkotuolissa tai jossakin alueen loistavista ravintoloista. Muista ottaa kamera ja snorklausvälineet mukaasi: ei nimittäin ole aivan sattumaan, että tätä rantaa kutsutaan Euroopan Malediiveiksi.

Tiesitkö, että Euroopan ainoa kotoperäinen palmumetsä sijaitsee Kreetalla? Saaren pohjoisosassa sijaitsevaa Vaìn rantaa kutsutaan usein nimellä ”Palmuranta”. Se on ehdottomasti yksi Kreetan kauneimmista rannoista ja houkuttelee vuosittain tuhansia ihmisiä nauttimaan sen silkinpehmeästä hiekasta.

Rodos

Rodos on pohjoismaisten matkailijoiden ikisuosikki. Saaren kauniit rannat houkuttelevat laiskottelemaan auringossa. Lisäksi se tarjoaa kiehtovaa nähtävää menneiltä vuosituhansilta – huvituksia ja aktiviteetteja unohtamatta. Itärannikolla on useita lapsiperheille soveltuvia lomakaupunkeja, kuten Adandou ja Kolymbia, joiden yhteinen hiekkaranta on Rodoksen pisin. Alueen suosituin hotelli lapsiperheiden parissa on Mythos Beach Resort.

Kos

Kos ei ole pelkästään nuorten matkakohde. Kosin kaupungista itään sijaitsevassa Psaldin rauhallisessa pikkukylässä sijaitsee saaren paras hotelli lapsiperheille: Kipriotis Maris. Ikioma lastenkerho, uimakoulu ja hyvät treenimahdollisuudet luovat puitteet onnistuneelle perhelomalle. Kardamenan ranta on koko saaren pisin ja soveltuu mainiosti lasten kanssa matkustaville. Kosin neljästä hotellista kolme on all inclusive -hotelleja ja perheystävällisiä.

Muita loistavia kreikkalaisia kohteita lapsiperheille: Kefalos ja Poros.

Aikuisille – ja rakastuneille:

Santorini

Santorini saa mielikuvituksen liikkeelle jo ennen kuin olet perillä. Valkoiseksi kalkitut, vuorenrinnettä ylös kipuavat talot kohoavat yli 300 metrin korkeuteen merenpinnasta. Talot näyttävät majesteettisen täytekakun kerroksilta, jonka koristelun auringonlasku viimeistelee sokerisella silauksellaan. Täällä sielu ja silmä lepäävät. Parempaa paikkaa vaalia ja syventää rakkautta kumppaniin voi tuskin löytää.

Parga

Tervetuloa romanttisten pikkukyläidyllien etsijän unelmakohteeseen. Parga on rakentunut meren poukaman ympärille kuin kuvankaunis amfiteatteri. Iltaisin kaupungin tunnelma on ainutlaatuinen: pehmeä valaistus, kutsuvat tavernat, hiiligrilleistä nousevat herkulliset tuoksut, iloisten kreikkalaisten nauru ja rakastavaisten hymyt sekoittuvat pehmeässä iltatuulessa huumaavaksi unenkaltaiseksi tunnelmaksi. Parga toivottaa jokaisen tervetulleeksi, ja saa matkailijan palaamaan takaisin kerta toisensa jälkeen.

Monille Kreikan idylliset pikkukylät ovat suuri elämys, eikä Parga tuota pettymystä tässä. Kaupungin suurin ranta, Valtos, on vain kävelymatkan päässä keskustasta. Rantaa ympäröivät tavernat ja ihana palmujen kuiske. Tämä idyllinen ranta on mainio valinta ikään ja mieltymyksiin katsomatta. Upota paljaat varpaasi hienoon hiekkaan ja anna katseen levätä meren sinessä.

Naxos

Naxos on rantalomaparatiisi ilman turistisumppua. Täällä on kilometreittäin korkealaatuisia hiekkarantoja ja sopivasti piilossa olevia uimapaikkoja niille, jotka kaipaavat kahdenkeskistä pulahdusta mereen. Kaksin matkustaville kahdenkeskinen aika on kultaa kalliimpaa. Jos kuitenkin kaipaa vaihteluksi hieman vauhtia elämään, Naxos tarjoaa adrenaliininjanoisille monia erilaisia aktiviteetteja ja retkiä.

Muita hyviä kohteita aikuisille ja pariskunnille: Karpathos ja Skiathos

Lalaria Beach, Skiathos

Piskuinen Skiathosin saari nousi maailman kuuluisuuteen Mamma Mia -musikaalin elokuvaversion ansiosta. Tällä saarella on yli 60 toinen toistaan kauniimpaa rantaa. Lalaria on listattu monia kertoja erilaisten arvostelujen kärkeen rantojensa ansiosta. Jos rakastat rantoja ja romantiikkaa, laita saari matkatoivelistallesi.

Nuorille – ja villeille:

Zakinthos

Zakinthos on eteläisin Jooniansaarista. Jooniansaaret puolestaan sijaitsevat Peloponnesoksen niemimaan länsirannikon tuntumassa. Kuuluisa saari sopii kaikille, mutta nuoret, kaveriporukat ja vauhdikasta bailulomaa kaipaavat pitävät varmasti Argassista ja Laganaksesta. Molemmat lomakohteet ovat kansainvälisiä turistikohteita, joissa yöelämä on erityisesti sesonkiaikaan vilkas. Varsinkin Laganas on tunnettu huikeasta biletunnelmastaan, lukemattomista diskoistaan ja baareistaan.

Kukapa olisi uskonut, että vanhasta haaksirikkoutuneesta laivasta tulee nähtävyys, joka päätyy tuhansiin valokuviin ja nostaa Zakinthosin koko maailman tietoisuuteen? Tämä ainutlaatuinen ranta on alkuperäiseltä nimeltään Navagio eli Salakuljettajien poukama, ja se houkuttelee vuosittain matkailijoita ympäri maailmaa. Vesi on kristallinkirkasta, hiekka silkinpehmeää ja laivanhylky ruokkii matkailijan mielikuvitusta.

Ios

Ios on Kreikan juhlasaari numero yksi. Jos matkustat Iosin saarelle kuumimman lomasesongin aikana, tapaat varmasti joukon muita huvittelunhaluisia reissaajia. Saaren rannat ovat loistavia, vesi kristallinkirkasta ja vesiurheilumahdollisuudet monipuolisia.

Hersonisoss

Hersonissoss on ollut pitkään Kreikan suosituin nuorten lomakohde. Eikä ihme, sillä tarjolla on runsaslukuinen valikoima loistavia ravintoloita, muodikkaita putiikkeja, baareja ja yöelämää merellisessä ympäristössä. Hersonissokselta löytyy monentyyppisiä rantoja: sataman länsipuolella on sukeltamiseen sopivia kivipohjaisia rantoja, kun taas sataman itäpuolella on Star Beach Waterpark hienohiekkaisine rantoineen. Täältä löydät myös alueen monipuolisimmat mahdollisuudet vesiurheiluun.

Muita suosittuja lomakohteita nuorille: Kosin ja Rodoksen kaupungit

Lue lisää Kreikasta ja varaa matkasi täältä! ​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat