Välienselvittely ravintolan pihalla – mies ampui veljeksiä, toinen sai luodin vatsaansa

0:58
Poliisi ottaa vastaan ja kerää laittomia aseita ja räjähteitä. Tällaisia esineitä Pohjanmaalla on päätynyt virkavallan hoteisiin.

Mies sai pitkän vankeustuomion yritettyään ampua veljekset hengiltä Kangasalalla viime vuoden lokakuussa.

Teoista tuomion saanut Terno Ahlgren oli varautunut Kangasalan ravintola Pepperin pihaan menoon Mar-merkkisellä pistoolilla. Hänen noussessaan autosta hänen tuntemansa mies oli juossut häntä kohden ja potkaissut häntä rintaan tönäisten päin autoa.

Ahlgren oli reagoinut hyökkäykseen ampumalla hyökkääjää lähietäisyydeltä vatsaan. Luoti meni sisään vatsasta ja tuli ulos kyljestä. Matkalla se oli lävistänyt maksan, sappirakon ja ohutsuolen aiheuttaen massiiviseksi kuvaillun verenvuodon.

Ahlgren jatkoi ampumalla uhrin veljeä lähietäisyydeltä reiteen. Reiteen ammuttu veli oli vielä tämän jälkeen käynyt ampujaan kiinni lyöden tätä käsin ja ravintolasta otetulla ruokailuveitsellä. Ampujan olka meni hyökkäyksessä sijoiltaan ja sai useita haavoja sekä menetti käyttämänsä ampuma-aseen.

Välikohtauksen taustalla olivat henkilöiden väliset erimielisyydet. Uhri oli kutsuttu paikalle, osapuolten kertoman mukaan joko oluelle tai selvittämään asioita puhumalla.

Uhreille suuret korvaukset

Asetta käytellyt, vuonna 1981 syntynyt Terno Allani Ahlgren tuomittiin kahdesta tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta 6 vuoden vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin korvaamaan vatsaan ammutulle miehelle korvauksia runsaat 23 000 euroa. Tämän veljelle korvauksia määrättin maksettavaksi runsaat 6000 euroa.

Ampujaa potkaissut mies jätettiin pahoinpitelystä rangastukseen tuomitsematta, koska rikoksesta seurannut ammutuksi tuleminen tekisi oikeuden mukaan rangaistuksesta kohtuuttoman. Tämän veljen syyte törkeästä pahoinpitelystä hylättiin sallittuna hätävarjeluna, mutta hänet tuomittiin vahingonteosta 16 päiväsakon rangaistukseen. Vahingonteossa oli kyse siitä, että väkivallantekojen jälkeen hän oli turmellut ampujan autoa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja