Mainos

Valamon luostarin viinintuotanto kolminkertaistuu

Valamon luostari kolminkertaistaa viinintuotantonsa. Syynä on glögiviennin käynnistyminen Keski-Euroopan joulutoreille. Taloushuolia tuotannon lisääminen ei kuitenkaan poista; tänään käynnistyneet yt-neuvottelut viedään loppuun asti.

Luostarin mustaherukkasatoa kerättiin päivällä talteen konevoimalla. Sato ei ole kaksinen, mutta viinintekijöitä lämmittää 50000 glögilitran kauppa Saksan markkinoille.

- Nimenomaan se marjan maku on se mitä tässä varmaan kaksi kuukautta hiottiin ja lähetettiin monia, monia näytteitä. Sieltä se löytyi sitten, mutta se marjan maku on se olennaisin asia, kertoo viinintekijä Timo Kettunen Valamon Viiniherman Oy:stä.

Valamon vuosituotanto on ollut tähän saakka noin 50 000 pulloa. Vientikauppa toimitetaan konteissa, mutta se vastaa 100000 pulloa. Tänään käynnistyneitä yt-neuvotteluita tuotannon lisääminen ei kuitenkaan estä.

- Kaikki uudet kaupat helpottaa tilannetta, mutta ehkä tässä nyt tarvitaan väkeä lisää viinintekoon. Talvella meillä on kuitenkin hiljaisia aikoja. Kyllä me nyt harkitaan nämä meidän miehitykset joka tapauksessa uuden kerran, sanoo Valamon luostarin liiketoiminnan johtaja Veikko Halonen.

Valamon luostari joutuu kiristämään kukkaroa. Ison kiinteistömassan kunnossapito vaatii rahaa. Valamo on saanut jatkuvasti rahaa lahjoituksina ja testametteina eikä ortodoksinen kirkkokaan ole kovaa kulukuria pitänyt. Nyt aiotaan elää tulojen mukaan.

Yt-neuvottelut koskevat luostarin palvelutoimintaa ja noin 35 työntekijää. Viinehtimö säästyy nyt supistuksilta.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Heinävedeltä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.