Vakuutusyhtiö laski sentilleen: Näin paljon tuhoa Fast & Furious -elokuvissa on aiheutettu

Fast & Furious -elokuvissa aiheutettujen vahinkojen määrän laskeminen olisi painajainen mille tahansa vakuutusyhtiölle. Yksi yhtiö kuitenkin tarttui härkää sarvista.

The Fast and the Furious (suom. Hurjapäät) on vuonna 2001 alkunsa saanut elokuvasarja. Järjettömiä rahasummia takovat elokuvat tunnetaan usein överiksi menevistä toimintakohtauksistaan sekä tietysti upeista autoistaan. 

Elokuvasarjan historiassa on tuhottu (tai tuhoutunut) uskomaton määrä erilaisia ajoneuvoja moottoripyöristä harvinaisiin klassikkoautoihin ja panssarivaunuihin.

Brittiläinen GAP Insurance -vakuutusyhtiö kuitenkin laittoi popcornit valmiiksi, otti mukavan asennon sohvalla ja katsoi kaikki seitsemän elokuvaa vain yhtä tarkoitusta varten – saadakseen selville vahinkojen taloudelliset kustannukset.

Seitsemän elokuvan aikana aiheutettujen vahinkojen yhteenlaskettu määrä on vakuutusyhtiön mukaan 488 754 785 euroa ja vielä 44 senttiä päälle. Yhteensä elokuvissa on vahingoitettu 169 tavallista henkilöautoa ja tuhottu 142. Erikoisempia autoja on tuhoutunut 37. 53 rakennusta on ottanut osumaa ja 31 rakennusta on romahtanut maan tasalle. Yhteensä erilaisia esineitä on rikottu 432.

Kallein tuhottu auto on viimeisimmässä osassa kovan kohtalon kokenut Lykan Hypersport, jonka arvo on 3,23 miljoonaa euroa.

Suurin osa vahingoista on syntynyt niin sanottujen hyvisten toiminnasta, mutta yksittäisistä hahmoista eniten vahinkoa on saanut aikaan Jason Stathamin esittämä Deckard Shaw. Hän on omakätisesti aiheuttanut yli 170 miljoonan euron tuhot, vaikka oli merkittävässä osassa ainoastaan tuoreimmassa leffassa.

Nähtäväksi jää, miten paljon romua syntyy sarjan kahdeksannessa, pian ensi-iltansa saavassa osassa.

***

Oululaisprinssin leffan räjähtävät kuvaukset 0:02

Lue myös:

    Uusimmat