Vakava vaaratilanne kerrostalossa: "Jos joku olisi avannut oven rappuun, olisi kuollut varmasti"

Kuka sytytti kahdet lastenvaunut palamaan rappukäytävässä Helsingissä? 0:25

Keravalla sijaitsevan kerrostalon rappukäytävässä sytytettiin tuleen lastenvaunut, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitos. Pelastuslaitos epäilee, että lastenvaunut sytytettiin tuleen tahallaan.

Video: Järjetöntä ilkivaltaa: Kuka sytytti kahdet lastenvaunut palamaan rappukäytävässä Helsingissä elokuussa?

Pelastuslaitos sai lauantaina aamulla kello puoli 11 aikaan tiedon, että Palokorvenkatu 13:ssa sijaitsevassa kerrostalossa oli porraskäytävässä tulipalo ja runsaasti savua.

Kukaan ei loukkaantunut, mutta suuronnettomuus oli lähellä.

– Tämä on se syy, miksei rappukäytävässä saa säilyttää mitään, päivystävä palomestari Arto Latvala kertoo MTV Uutisille.

Latvalan mukaan talon asukkaat toimivat viisaasti, kun pysyivät palon aikana asunnoissaan.

– Jos joku olisi avannut oven rappuun, olisi kuollut varmasti.

Latvalan mukaan talon savu- ja nokivahingot ovat mittavia. Kuusikerroksisen talon 24 huoneiston noin 30 asukasta joudutaan siirtämään tilapäismajoitukseen vähintään huomiseen asti. Vaunut sytytettiin 6. kerroksessa, joten ylempien kerrosten asukkaat voivat joutua tilapäismajoitukseen pidemmäksikin aikaa.

Kaupunki järjesti tilapäisen majoituksen kaupungin kiinteistössä. Lisäksi osa asukkaista oli järjestänyt asumisensa sukulaisten tai tuttavien luona.

Ambulanssihenkilökunta saapui ensimmäisenä kerrostalolle ja huomasi, että porraskäytävässä paloivat lastenvaunut. Henkilökunta sammutti palon.

Lue myös:

    Uusimmat