Alfa Romeo -pomo nostaa esiin painavan tekijän Valtteri Bottaksen siirrossa – "Tämä antaa juuri sitä, mitä tarvitsemme"

Valtteri Bottas siirtyy tämän kauden jälkeen Mercedekseltä Alfa Romeolle. Bottaksen sopimus julkistettiin maanantaina. Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin mukaan Bottaksen siirto ja diili tuo tiimille juuri sitä, mitä se tarvitsee.

Bottaksen sopimuksessa on oma painava tekijänsä. Toisin kuin Mercedeksellä, Bottas teki nyt monivuotisen kontrahdin Alfa Romeon kanssa.

– Sopimus tarjoaa niin meille kuin Valtterille vakautta. Eli juuri sitä, mitä tarvitsemme, kun viemme omaa projektiamme eteenpäin F1:n kriittisinä aikoina. Olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuus pitää sisällään, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur totesi.

Vasseur viittaa ensi kaudella voimaan astuviin sääntömuutoksiin. Ensi kauden F1-autot menevät totaalisesti uuteen uskoon.

Vasseur ja Bottas ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä. Bottas voitti Vasseurin johtamassa ART-tallissa F3-sarjan mestaruuden vuonna 2011.

– Juuret ulottuvat menestyksekkäisiin F3- ja GP3-vuosiin. Hän on vain kehittynyt ja kehittynyt vuosien varrella, Vasseur näkee.

Vasseur hehkuttaa sitä, miten Bottas tuo talliin nelinkertaisen tallimestarin kokemuksen. Bottas ajoi Mercedeksellä vuosina 2017–2021.

Lue myös:

    Uusimmat