Vain MTV3.fi:ssä: Tervetuloa Teemu Selänteen kotiin!

Näin asuu NHL-miljonääri: oma huone biljardinpeluulle, kaksi golfväylää etupihalla ja kymmenien antiikkiautojen autotalli. Teemu Selänne, 38, avasi kotinsa ovet Koti & Makuja -sivuille.

Maxi-rottweiler tepastaa toimittajaa vastaan saavuttaessa NHL-pelaaja Teemu Selänteen kotiin Coto de Cazaan, eteläiseen Kaliforniaan, lähelle Newport Beachia. Noin tunnin päässä Meksikon rajalta ja puolen tunnin päässä Teemun työpaikalta, Anaheimin hallilta sijaitseva komea tilus on ollut Teemun ja hänen perheensä koti jo vuodesta 2000 lähtien.

Pienessä Coto de Cazan kaupungissa on alle 15 000 asukasta, tosin Orange Countyn isot kaupungit ovat aivan lähimaastossa.

Suomalainen joulu kaksoisveljen perheen kanssa

Taloa asuttaa siis Teemu ja Sirpa-vaimo neljän lapsensa, Eemilin, 12, Eetun, 10, Leevin, 8 ja vasta vajaan vuoden ikäisen Veera-tyttärensä kanssa. Usein talossa viihtyy myös Teemun Liisa-äiti.

– Jouluna saamme tänne vielä kaksoisveljeni Paavon perheineen. Perinteistä suomalaista joulutunnelmaa ollaan hakemassa, Teemu kertoo joulukuusella ja joulutähdellä koristellussa olohuoneessaan.

Porukkaa mahtuukin isoon, pääväreiltään ruskealla ja beigellä sisustettuun taloon, jonka pihalla on vielä erillinen vierastalo sukulaisten ja kavereiden vierailuja varten.

Yläkerrassa on miesten valtakunta

Jos kaverit tulevat kylään, talon yläkerrasta löytyy varsinainen miesten valtakunta: baari, biljardipöytä ja huikea sohva, joka on rakennettu vanhan amerikanraudan perästä.

– Tässä sohvassa on myös radio, kaiuttimet ovat käsinojissa, mies esittelee.

Jatkuvasti jaloissa pyörivä Maxi-koirakin näyttää viihtyvän talossa hyvin.

– Maxilla on erikoinen tarina, sillä hänellä oli muutama vuosi sitten erityisen paha lonkkavika. Lääkärikin sanoi jo, että Maxista ei enää hauvaa tule. Mutta yllättäen leikkaus onnistui täydellisesti ja nyt koira on elämänsä voimissa, Teemu kertoilee rapsutellessaan hurmaavaa koiraansa.

Kartanossa on hirsisauna ja golfkenttä!

Noin viiden miljoonan euron arvoinen espanjalaistyylinen kartano pitää sisällään niin hevostallit, etupihalla olevat kaksi golf-väylää kuin muhkeat tiluksetkin. Talosta löytyy myös suomalainen hirsisauna!

Kun MTV3.fi vieraili Teemun kotona joulukuussa, saunalle olisikin ollut tarvetta. Tunnelma oli varsin syksyinen ja ruskan sävyttämät lehdet satoivat puista maahan.

– Olen kymmenen vuotta asunut täällä, mutta näin kylmää päivää ei ole ollut koskaan, Teemu hytisteli talon terassilla.

En tiedä, koska palaamme Suomeen

Itse asiassa Teemu on perheineen asunut välillä myös Coloradossa ja San Josessa, mutta nyt siis toistamiseen Anaheim-pestin vuoksi Etelä-Kaliforniassa. Perhe on kuitenkin pitänyt tämän talon myös muiden kaupunkien pestin aikana. Ja talossa he tulevat asumaan vielä ainakin vuoden, sillä sopimus kattaa kauden 2009–2010.

– Emme ole rehellisesti sanottuna miettineet, koska palaamme Suomeen. Se on vielä harkinnan alla, upean 400-neliöisen merenrantatalon Kirkkonummella ja talviasunnon Levillä omistava Teemu kommentoi.

Vuonna 2007 Teemu pohdiskeli että muuttoa mietitään tosissaan viimeistään sitten kun pojat alkavat olla "seurusteluiässä".

Teksti: Heli Kettunen ja Timo Kunnari
Kuvat: Vesa Koivunen

Lue myös:

    Uusimmat